ardaakman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba

Burada SEO yapan arkadaşları kötülemek yada yaptıkları işi azımsamak gibi bir düşünce yada niyetim yok, ancak kendi gözlemlediğim bir olayı öğrenmek, fikir almak ve açıklığa kavuşturmak istiyorum.

Site ve sektörü söylemeyeyim, çok da önemli değil zaten. Düşük rekabetli daha çok el emeğine dayalı bir diyelim.

Benim 1,5 yıllık sitem ne kadar uğraşsam da daha ilk 500'e dahi istediğim kelimelerde giremedi. Sattığım bazı ürünler için ürün adı ile arayınca 2. 3. sayfalarda varım. Hatta belki arasam bazı ürünlerin aramasında 1. sayfada dahi çıkarım. Ancak 3 kelimeli rekabet düzeyi 26/100 olan kelimede sitem yok.

Bu kelimede çıkan ilk 30 siteyi araştırdım. Temel olarak sitelerin yüzde 90'inda siteler çok eski, backlink yok gibi, sosyal medya sayfaları rezalet, iç seo desen hazır paketlerden ne alablirsen o kadar en fazla. Bu sitelerin hepsinin 1 tane ortak özelliği var.

Tüm kategori yapılarını bu 3 ana kelime çevresinde düzenlemişler. Yani çıkılmak istenen kelime ne ise o kelimede kategori açmışlar.

Benim merak ettiğim bu iş bu kadar BASİT mi? Rekabetin yüksek olduğu sektörlerde farklı bir durum söz konusu olabilir ancak düşük rekabetli sektörlerde kategorileri yada konuları anahtar kelimeler ile düzenlemek yeterli mi?

Bu soruyu sormamın nedeni Google bu kadar akıllanıp, footerda anahtar kelimeleri önemsemez, meta tag ları umursamaz, ne bileyim envai çeşit bu tür basit durumları dikkate almaz hatta cezalandırırken, yöntem bu kadar basit olabilirmi?

Vardığım sonuç direk gözleme dayanmıyor olsa başka şeyler arayacağım ancak göz önünde olana da söyleyecek birşey, altenatif bir yol bulamıyorum.

Merak eden olur, inceleyip bana da sen gözden şunu kaçırmışssın diyecek olan olursa kelimeleri PM ile gönderirim.

Herkese iyi bayramlar.
Merhaba hocam,

Kısa ve öz olarak bir açıklama yapmak istiyorum.

Futboldan örnek vereceğim 100 milyon değerinde bir takımın oynayamadığı topun çok daha iyisini 10 milyon değerinde takımların oynayabildiğini görüyoruz.
Yani çok para harcayıp,çok iyi sitelerden backlink almış olabilirsiniz veya daha ötesini de yapmış olabilirsiniz ancak bu mutlak başarıyı sağlayacak bir durum değildir.

Farklı stratejiler ile harcadığınız paranın çok daha azına çok daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.
Örneğin kendimce bir hatanızı söyleyebilirim.Bende backlink paketleri satışı yapan birisiyim ve kategoride kimin neyi alıp almadığını takip ediyorum ve bana gelen müşterileriminde daha önce hangi çalışmaları yaptığını anlamak istiyorum.

Tek siteye mi birden fazla siteye mi aldığınızı bilmiyorum tabi ki de ancak birçok paketi aldığınızı görüyorum.Bu paketlerin birden fazla şekilde alınması ve hele ki çok yüksek paketlerin bir anda yapılması sizi bir daha o kelimede hiçbir türlü sıralamaya sokmayacak olumsuzlara yol açabilir.

En azından almadan önce başka kişilere de sorup destek alabilirsiniz çünkü kimin ne yaptığı belli olmuyor ve yanlışıkla yapılan küçük bir şey bile olsa sitenizin değerini düşürür.