Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Selamlar,
Son zamanlarda şirket olarak bizim başımıza gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum. Belki başına gelen veya gelmiş farketmemiş arkadaşlar olabilir aramızda.
Adamlar bankaların adlarını kullanarak sizden domain ve hosting satın alıp fake loginle insanları dolandırmaya çalışıyorlar. Bizde bu şekilde geçilmiş 10 a yakın sanırsam sipariş var ve biri aktifti bugün satın almış, bugün kapattık farkettikten sonra. Örneğin xxbanksube.xxx tarzında alan adları almaya çalışıyorlar veya alıyorlar.
Biz farkettiklerimizi blokluyoruz fakat durumu tam olarak anlamış değiliz. Sanki musallat oldular, habire bu tarz istekler geliyor. Buna benzer bir durumun içinde olan veya bilen duyan bilgisi olan var mı?
Adamlar inanılmaz rahat, şunuda belirteyim bu müşteri sisteme kayıt olmuş ve TC Kimlik nosu, doğum tarihi de tarafımızda kayıtlı. Yarın durum için daha detaylı bir araştırmaya gideceğiz. Resmi taraflara bildirim sağlayacağız fakat merak ettim açıkcası bu durumun altındaki işi. Başkaların bilgilerini kullanarak kayıt olduklarınıda düşünüyorum ama bakalım, araştırıyoruz.