Neymaro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@iyi
Hocam öncelikle merhabalar.

Bu foruma yaklaşık 7-8 yıldır üyeyim. Sizi de forumdan uzun süredir tanırım isim ile en azından.

İnsanların birbirini tanımadan saygısızca eleştiri yapması normaldir ; "Güzel konu açmışsın, reklamını yapmışsın ama buradaki insanları birşey bilmiyormuş gibi davranıp gelip arkadaşlarına konuya yazın diyip durma." diyerek. ( Emriniz olur. )
Yazan kişilerle herhangi bir arkadaşlığım olmadığına şeref, namus üzerine yemin ederim. Bunu beni tanımadığınız için, R10'da genelde yapıldığı için normal karşılıyorum.

Ben genel olarak yeni başlayan arkadaşları düşünerek konuyu açtım. Verdiğiniz örnek aylık araması milyonlar bulan bir kelime.

"Film izle" konusunda ; SEO Uzmanı "sizi film izle,haber,oyun kelimesinde ilk sayfaya çıkaracağım" diyemez ki ben burada zaten "ilk sayfaya çıkma rehberi" diye konu açmadım.

Diyen SEOcu arkadaş ise; çok büyük maliyetlere yol açacağı için normal olarak çok büyük paralardan bahsedecektir çalışmalar için.

Zaten o maddede belirttiğim üzere;

Bahsettiğiniz site ise köklü; geçmiş yıllara dayanan; benim 2011'de sektörde olduğum senelerde bile ilk sayfalarda yeri olan bir site. ( Whois Yaptığınızda 2015 kayıtlı görmeniz normal, eski adreslerini hatırlamıyorum. )

Köklü siteler için konuşmaya zaten gerek yok. Belli bir kitlesi olan; yüzbinlerce insanın cachesinde kayıtlı siteler. Bu yüzden; Google tarafından "yararlı site" kategorisinde. Bu yüzden yıllardır birinci sayfadalar. Ayrıca Backlink aracınız varsa; inceleyin anlarsınız ne kadar maliyetli olduğunu.

Domain'in yıllanmışından bahsedersek; aynı anda açılmış iki siteden bahsediyorum. Yani yeni siteleri baz alarak konuşuyorum.
Siz her yıl zamanı geldiğinde diyorsunuz. Yıllanmış bir siteniz var. Zaten siz adımlarca öndesiniz.

Ayrıca; eleştirme konusunda biraz daha yapıcı eleştiriler yaparsanız, daha iyi olur. Çünkü herkes benim kadar sabırlı olmayabilir.

Saygılarımla.

Bir konuda siz açında tekrar göklere çıkartalım hocam. Öncelikle kendi adıma ve sonra herkes adına memnuniyet duyarım; bilgilerinizden yararlanmak için.
1 ayda gerçekten uğraşırsam o zor dediğin kelimede ilk sayfaya gelirim. Yılların emeği şu bu faso fisolarını geçelim kısaca. Ben sana senin dediklerin üzerinden cevap vermişim, sen bana başka şeyler üzerinden açıklama yapıyorsun. Senin burada dediklerini savunman gerekli, benim dediklerimi başka yola çekip oradan cevap vermen doğru olmaz. Sabırlı olsanız ne olur olmasanız ne olur? Burada tartışıyoruz hakaret edeceksen de buyur edebilirsin üstüme alınmam zaten.

SEO Uzmanı diye bir tabi yok zaten onu işsiz kalan site kurmayı öğrenen kişiler türetmiştir. SEO hocası, seo uzman, seo expert vs vs alayı yanar döner adamlar. Dürüst adam SEO hakkında bilgiler verir. Ha iş alacaksa da yüksek meblalara alır ve gerçekten o işe kendini verir. Çünkü ancak öyle emeğinin karşılığını alır. 50-100 tl ye satılacak paketlerle 1k-2k lık paketlerle olacak iş değil. Verecek aylık 15-20k geri dönüşünü 1 yılda alacak.

Emir falan da vermem kimseye ben haddim değil, kendi çalışanlarım bile benim en yakın arkadaşlarımdır, bu dünyada herkes eşit kimsenin kimseye emir vermeye hakkı yok. Sadece aklımda ne varsa onu yazdım, emir gibi gelmiştir ama değil bundan emin olabilirsin.