Naptın be kardeşim. Bu ülkede polis olunur mu. Hele ki bu yaşta. Çok yanlış yapmışsın. Haftada 84 saat çalışmayı, 2. emir gelene kadar eve gitme iznini verilmemesini, yıllık izne senin değil, amirinin uygun gördüğü zamanlarda çıkmayı, hatta bazı yıllar izne çıkamamayı, arkanda duracak bir kişinin bile olmamasını, mobingleri, fiziksel ve psikolojik yorgunlukları, vatandaşın koyacağı postaları ve senin bunu yutmak zorunda kalacağını, eşinin isyan edeceğini, çocuğunun babasını haftada birkaç saat göreceğini kabul ediyorsan, biri senin hakkında küçücük bir iftira atarsa açığa alınabileceğini ya da ihraç olabileceğini öngörüyor ve razıysan sıkıntı yok. Ama değilsen, yol yakınken dön.
Ortalama 4 bin TL maaş, dışarıdan bakınca güzel görünüyor. Üniforma çekici geliyor. Belde silah, elde cop, kimse dokunamaz gibi geliyor. Ama hiç öyle değil. En yakın arkadaşın Facebook hesabından polislere saydıracak, sinir olacaksın. Televizyonlarda devamlı polis aleyhinde haberler yapılacak psikolojin bozulacak. Aslında çok kriter var ama fazla sıkmayayım.
Ben senin yerinde olsam, farklı bir iş için uğraşırım. 21 yaşta polis olmaya karar vermeden önce iyice düşünmelisiniz arkadaşlar. Zorlayın, yırtın. Hayırlısı olsun hakkınızda.
Hak veriyorum bahsettiğiniz şeylerin hepsine. Ama amacım düz bir polis olmak değil zaten. Siber suçlar , istihbarat daire veya Yunus polisliğine geçeceğim yani çabalayacağım. Düz polis olarak kalmak da istemiyorum , inşallah zamanı gelecek komiser , emniyet amiri olacağım okulu bitirebilirsem sağlık vs elenmezsem