Değerli üstad ara ara yorumlarınız denk geliyor ve zevkle okuyorum.Şahsen bir çoğuna da katılıyorum.Lakin "asker bir milletiz" cümlenize katılmıyorum.Buyurun askerlik gönüllü olsun katılım oranlarını görelim.Hele ki 15 temmuzda yaşanan o üzücü olaylarda masum halk ve masum askerlerin zarar gördüğü görüntüler sonrası katılım sayısı eğitim seviyesi yükseldikçe düşer.Profosyonel ordu şart ve gereklidir.Şahsen bugün ülkemizde askerlik gönüllü olsa askerlik yaşı gelen her 3 erkekten 1 tanesinin ancak gönüllü olacağını ve bu gönüllerin %75 lik kısmının eğitimsiz insanlar olacağına inanıyorum.Konu sahibi çok haklıdır.
Son bir not eğitimli insanların askere gitme yaşı 30'lu yaşları buluyor ve 30 yaşında bir insan hem zihnen hem bedenen zorunlu bir hizmete adapte olamıyor.
yorumunuz için teşekkürler hocam. yalnız bu konuda ters düşünüyoruz demekki. ben eğitim seviyesi arttıkça milliyetçiliğinde artacağına inanıyorum. eğitimine yatırım yapmış kişi tarihini bilen kişidir. tarihini bilen kişi toprakların kıymetini bilir. zorunlu askerliği kaldırırsanız değişen sadece okumuş cahillerin ve ülke düşmanlarının katılmayışı olur.