Hocam uzun süredir Rus bölgelerindeyim, Rusya'da da yaşadım ve burada hack hück işleriyle uğraşan Rus tanıdıklarım var devamlı görüştüğüm.
1. si Russian büyük harfle başlıyor, russia küçük yazılmış.. Facebook büyük harfle başlıyor.. Bunlara genelde dikkat ederler.
2. si kullandıkları jabber server.Hackerlerin kullandıkları jabber serverler belli(jabber.ru, exploit.im, xmpp.ru.. vs.), gidip new york merkezli bir sunucu üzerinde host edilen jabber kullanmazlar.
3. sü açtıkları ilanlarda genellikle biz rusyadayız, bizi kimse alamaz demezler, ilk defa görüyorum.Mesela şöyle diyorlar, botnet satıyor adam, "rusya ip adreslerinde exe çalışmaz, bloke edilmiştir" derler, yada kart satıyorlar, ilanda "rusya bilgi satılmamaktadır" diyorlar.Bunun sebebi de rusyada şöyle bir algı var, eğer rus vatandaşlarına zarar vermiyorsa bir hacker, çok büyük birşey yapmazsa, çok üzerine gidilmezse dokunmazlar.Hatta şöyle birşey de duymuştum, birisi için kırmızı bülten çıkıyor, çocuğun evine polis gidip hakkında kırmızı bültenle interpol tarafından aranma çıkarılmış, dikkatli ol" diye uyarıyorlar, aynı çocuk tatil için gittiği yunanistanda yakalanıp amerikaya gönderiliyor.EUROPOL sadece bilişim suçları anlaşmasına imza atan 46 ülkede faaliyet gösteriyor, rusya
bu anlaşmayı imzalamadı.
ayrıca satış yapabildikleri çoğunun bilmediği ama rusların aktif olarak kullandığı şu anda 10 tane forum sayabilirim size.Bu işlere aşina olduğunuz belli, brian krebs i bilirsiniz kesin.Onun bloğunu takip ederseniz devamlı bu açık kapalı forumları ifşa ediyor.Bazı forumları 2-3 kefil ile üye olunabilen yerler.
Db konusunda düşününce söylediğiniz şey mantıklı geldi banada.toplamda sanırım 750m- 1b civarı instagram useri var.250m user bilgisi elimizde diyorlar.Bu serverlerin sorgu limiti olduğunu düşünüyorum.piyasadan bulsalar bulsalar en fazla 100k socks bulabilirler.Hepsini çekemeyeceklerini anladıkları için sadece en yüksek takipçisi olan 6m useri çekmiş olabilirler.
Söylediğiniz gibi olay daha çok taze, linkedin db si gibi satış aşaması geçtikten sonra piyasaya düşecektir.En kötü ihtimal satın alanlardan bir tanesi yine sızdırır, yada diğer çekenler yayınlar satanlara uyuz olup.. Bekleyip göreceğiz..
Sadece şundan eminim satan çocuklar en kısa sürede kesinlikle yakalanacaklar.