biraz araştırma yaptım. Olayı baya eskiden fark eden kişiler var. Daha sonraları kasperskyda çalışan bir eleman twitterdan bildiriyor açık olduğunu.
arap hackerlardan birtanesi githubda açığı paylaşıyor.
bu satış yapan elemanlarda piyasada yayınlanan açıkları kullanıyor ve sözde kendileride ek yaparak db oluşturuyorlar.
Ayrıca elemanlar şimdilik biz sadece bilgi satıyoruz. illegal olan bir durum yok diyor. Telefon rehber gibiyiz diyorlar.
Ellerinde şifrelerin hash lerinin de olduğunu ve 200milyon hesap bilgisi olduğunu söylüyorlar.
BTC'leri public cüzdanlara alıp hepsinide private bir cüzdana bağladıklarınıda birisi yazmıştı.
ilerleyen günlerde detayları göreceğiz.
Link bana 2 gün önce falan IRCden geldi. Bayramdı filan derken fazla kurcalamamıştım. Zaten ilgi çekici değil benim açımdan. Sizin yazınızı okuyunca googleda bir aratayım dedim ve bingo! Şimdi az buçuk ilgi çekici gelmeye başladı
https://bitcointalk.org/index.php?topic=2139539.0;all üzerinden ortaya çıkmışlar. En azından ilk tahminim doğru gibi. Adamlar Rus yada çok iyi Rus rolü oynuyorlar. Ego tavan. Gösteriş had safhada. İkinci tahminimin de doğru olduğunu düşünüyorum, ellerinde bir şey yok. Daha fazlasının çekilemeyeceğini veya birilerinin 5000$lık veri almayacağını biliyorlar. Bu yüzden blöf yapmaktan çekinmiyorlar. Seçkin müşterilere (

) FULL DB yerine bireysel veri satmalarının sebebinin bu olduğunu düşünüyorum.
Yalnız bu noktada bir şüphem daha var. Özellikle üstüne basa basa biz brokerız diyorlar. DB'yi bulmuş/satın almış olma ihtimalleri yüksek. Daha anlaşılır yazmak gerekirse çöp domaini altın sanıp alan acemiler gibiler. Çöp olduğunu anlayınca zararı karşılamaya çalışıyorlar. Benim zamanımda sık yapılan ölümcül bir hataydı, halen öyle gibi. Facebook'un domainleri toplamaya başlaması da işin içine girince sonun yaklaştığını anladılar. Bu yüzden Rus numarası yapabileceklerini düşünüyorum. Ayrıca brokerız biz hacklemedik ayağına yatarak işin içinden sıyrılmaya da çalışabilirler.
Neyse, dediğiniz gibi ilerleyen zaman gerçeği gösterecek, fakat adım adım hata yapmaya koşuyorlar. Sonu sürprizli bitecek gibi