Şu askerlik mevzusu ülkedeki en problemli konulardan biri. Tamamen kaynak israfı.
Teknoloji çağında 6 ay ya da 1 yıl eğitim almış bir askerin(?) ülke savunması için hiçbir faydası olamaz.

Askerde intihar edip ölenlerin sayısı terör saldırılarından ölenlerin sayısından daha fazla. Eziklik psikolojileri ve kompleksleri nedeniyle kendi altındaki askerlerin kişiliklerini zedeleyen rütbelilere saygı duyulmasını beklemek de oldukça mantıksız.

Bir insan yalnızca saygı duyduğu bir kişinin otoritesini kabullenir. Doğarken seçim şansı olmayan bir kişinin, vatandaşı olduğu devlet tarafından rütbelendirilmiş bir kişiye saygı duyma zorunluluğu küreselleşmiş dünyada artık pek de geçerli değildir.

Asker profesyonel olmalıdır. Asker olmayı hayat gayesi haline getiren kişilerden oluşmalıdır.

Bir sivil olarak zorunlu askerliği yapmaktansa; ölmeyi yeğlerim. Zira bilinç sahibi bir bireyin kendi gelişimine harcayabileceği ve üretkenliğini gösterebileceği 6 ay - 1 yıl gibi bir zaman zarfını köpek muamelesi göreceği bir ortama sokarak çöpe atmak, bir kişiye, vatandaşı olduğu devlet tarafından yapılabilecek en büyük kötülüktür.

Devletin eğitim sistemi çoğumuzun yıllarını çöp etti. Üniversiteyi bırakmam nedeniyle bayramdan sonra askerlik işiyle uğraşacağım. Askeri otorite altına girmektense, mezara girmek benim için gerçekten daha cazip.