tamam sıfır arabadan gidiyor konu ve bu ülke de koşullar bu, yerli yapalım ucuz olsun denince çin iphone kopyalayınca yobaz olmuyor biz de birşeyler yapınca aa bu öyle olmaz denmeye başlıyor. sen vergi vermeyim araba süreyim malesef karayolları asvalt giderleri pazarda köylü teyzelerimizin peynir sütünden gelmiyor. ankarada öyle yollar varki M.Kemal paşamız öngördüğü genişliklerin 2 katları yetmiyor. Araba olması demek ülkenin refah düzeyi nereye geldiği ortada isterseniz geçmişten günümüze araba satın alma istatistiklerine bakabilirsiniz. Ben arabam yok fakat alacam. Sebebi şöyle; Ankara da bir yerden 2 otobüs değiştirmek zorunda kalıyorum buda 2*2=4 servis demek oluyor ve çoğu kez zaman kaybı enerji kaybı ve moral kaybı yaşıyorum.eve 7 de gelmem gerekirken 8 9 buluyor , ücret olarak 4*3=12 tl yapıyor bunu otobüse vereceğime gaz alırım açarım müziğimi orta halli bir arabam ile giderim. çoğu kez de memlekete hastaneye postane vs işlerimiz oluyor onlara veririm. 4 kişilik bi aile otobüs geliş gidiş fiyatı vereyim size gidiş geliş 176 babam arabası ile 50 tl ye gidip geliyoruz memlekete.
orta halli bir arabanın vergiside yaş itibari ile düşüyor, arabam olsun diyorsan giderleri çok olur , araba araçtan çok yaşam tARrzı kimine.