RixpeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bakın spora başlamak , vücut yapmak isteyen insanlar genellikle kahvaltıda sosis,salam,sucuk tarzı işlenmiş et yiyen insanlar. Patates kızartması, köfte , döner gayet sağlıklı bir besin onlara göre. Biz kaldırıp , yağsız lor peyniri ye , haşlanmış yumurta ye (2 taneden fazla sarısını yeme kolestrolün arkar, karaciğer büyümesi yapar) tavuğunu , sebzeni, baklagilini haşlıyarak ye diyince nasıl sağlıksız bir sonuç ortaya çıkabilir ? Kızartmadan , haşlanmış patatese geçince gerçekten nasıl bir sağlık sorunu çıkabilir ?
hocam biz de bu gibi önerilerde bulunuyoruz. keşke herkes bunları bilse uyarsa. Zaten sıkıntı bunu bilmeyip uygulatanda.

Ben bize gelen bir kaç diyet eksikliğini anlatayım.
Hafta da 3 defa yumurta yiyen E.A estetik kaygıları yüzünden spora baslıyor. Spor salonunda tanıştığı birisinden paralı diyet alıyor.
Diyette günlük 8 yumurta
Öğle Akşam Öğünlerde 6-7 değişim etler Yüksek kalori için deri ve altındaki yağı da yedirmeler. vs
Spor sonrası protein tozları vs.(protein tozuna karsı oldugum anlamını cıkarmayın )

(Baktıgımız da kilo basına 3-4 gr protein normal insan da 0,8 ihtiyac 2,0 max)

2 ay boyunca uygulamış. 1.5 ayın sonunda daralmalar başlamış. Kasılmaları nefes darlığı, öksürük, mide bulantısı vs artmıs. hastane de akut miyokard infarktüsü geçirmiş.

ldl'ye baglı kalp krizi teşhisi koyulmus. 3 ay önce ki tahlillerine bakıldıgında kolestrolün yükselme eğiliminde oldugu görülmüş ancak hekim belirli sorulardan sonra öncül teşhisi koymamış. Sadece uyarmakla yetinmiş.

Ondan diyorum hocam. Kan tahlilleri olmadan spora baslaması ne kadar doğru?
Kan tahlilleri olmadan diyet yazılması ne kadar doğru?

Ben beslenme tavsiyeleri verilmesine karsı değilim. Diyet yazılmasına karsıyım. Diyet kişiye özeldir. Diyeti diyetisyen kan tahlilleri vucut analizinden sonra yazar.

moblden yazdıgım için yazım imla vs. yanlıslar olabilir.