Merhaba arkadaşlar
Yaklaşık 6 yıldır araç kullanıyorum. Aracımı satacağım. ÖTV yüzünden de yeni araç almak istemiyorum. Mesele para değil. Orta halli gelirim ve yaşantım var. Kimseye muhtaç değiliz hamdolsun. Mesele haksız yere ödenen para. Trilyon doları olan bir insana sorsanız haksız yere cebinden 1 dolar çıksa zoruna gider. Ama gönlü isterse milyon dolarları feda eder. Demek istediğim bu ÖTV başlı başına bir saçmalık. Muadili dünyada bulunmayan bir kazıklama ve kazıklanma şekli. Acaba bu ülkenin vatandaşları neden deli gibi araba almaya devam ediyor? Almıyorum ulan diyip toplu taşımanın ümüğünü sıksak mesela? Neden param yok diyenler dahil hunharca araba satın alıyor? Benim kaçırdığım bir şey mi var?
Bana neden 6 yıldır sen kullanıyorsun o zaman diyecekler olabilir. Araç bana hediye geldi. Şimdi elden çıkaracağım ve yeni bir araç almayı kendime hakaret sayıyorum. Her yıl ödenen vergiler, kasko, sigorta da zaten cabası...
Yahu araç sahibi olmak hakikaten delilik.
Benim gibi düşünen varsa mutlu olurum. Yoksa da nerde hata yapıyorum diye öğrenmek isterim.