Şahsen Dinimin gerektirdiklerini elimden geldiğince ( Çoğunu,Oruç,Namaz ) yerine getiren biri olarak. Bu konuyu zaman zaman bende düşünüyorum.
Her ne kadar evrenin başlanğıcını , Bizim yaratılışımızı,nereden nasıl geldiğimizi acaba işin içinde başka faktörler olabilir mi diye illaki herkes bir zaman düşünmüştür.
Bu evrenin sonsuz yada sonsuz diyebileceğimiz kadar büyük olduğunu biliyoruz.Trilyonlarca gezeğen olduğunu biliyoruz. Şans faktörü o kadarda düşük değil.
Biz bize söylenileni biliyoruz. Yada şuana kadar bilimin bulabildiği kadarını biliyoruz.
Trilyonlarca gezegen ve sonsuz kadar fazla bir zaman dilimi.
Şimdi 100.000.000.000.000 ( 100 Trilyon ) Gezegen olduğunu varsayalım.
Evrenin oluşunda 100 Milyon'da 1 ihtimalle yaşabilir bir koşula sahip bir gezeğen oluştuğunu düşünelim.. 100 milyonda 1 çok düşük ihtimal fakat zaten başlangıçta 100 trilyon gezen oluştu.Bunların içersinde dünya gibi yaşabilir 1 Milyon tane gezeğen oluşma ihtimali %100 yani kesin.
Ve ben şuanda sayılardan bahsediyorum. Zamanı hesaplamıyoruz.Sonsuz bir zaman var.Her geçen zamanda bu gezeğenlerdeki koşullar yaşanabilirlik durumu değişiyor.Zamanında dünyanın milyarlarca yıl yaşanamaz bir gezeğen olup daha sonra yaşabilir olması gibi.
Ortada 1 Milyon tane dünya gibi yaşanabilir gezeğen var.
1 Milyon'da 1 ihtimalle bu 1 milyon gezeğenden 1 tanesinde yeşillik orman oluştuğunu varsayalım.
Şimdi ortada 1 tane dünya gibi yaşanabilir bir gezeğen ortaya çıktı.
Daha işin içine zaman faktörünü eklemedik

Her 1 milyar yılda 1 bu 10 trilyon gezeğenden 1 milyon tanesi daha dünya gibi yaşanabilir hale geldiğini varsaysak.
Ve sonsuz trilyon zaman olduğunuda düşünürsek. Geçen bu zamanda dünya gibi bir çok gezeğenin olduğunu varsayabiliriz. Burda ufak hayvan yaşamlarıda aynı ihtimalleri düşünürsek oluşabilir.
Bu arada bunları yazıyorum yanlış anlaşılmasın. Oruç tutan,Namaz kılan insanım.Ve Allahın varlığınada inanıyorum.Ne olursa olsun 1 yaratıcı bunları yaratmış olmalı zaten. fakat sonsuz zamanı ve rakamları düşününce şans faktörünün o kadarda düşük olmadığıda ortada.