Ne yani hocam o zaman bizim siteler şimdi çöp mü olacak bu nasıl bir algoritmadır Allah aşkına. Otoriter sitelere neden birşey yapamıyor Google önce bu sorgulanmalı. Acaba gerçekten Google a iyi paralar mı döküyorlar o yüzden mi müdahale etmiyor Google? Gerçekten önceden çok farklıydı sistem şimdi cılkını çıkarmışlar resmen. Sıfırdan site alıp bir yerlere gelmek cidden çok zorlaşmış. Ben uzun süre web dünyasından uzak kaldım. İş güç güç derken herşeyi eskisi gibi yürüyor zannediyordum. Pagerank bile kalkmış onu da daha geçende Yen'i öğrendim. Tamam hiç birşey eskisi gibi olmaz olmamalıda zaten ama Google ın amacı nedir bunu tam olarak bilemiyoruz. Google yetkilinin biri çıksın adam akıllı bir açıklama yapsın arkadaş biz bu bu kriterleri istiyoruz bu doğrultu da giderseniz sizi yükseltiriz desin. Her kafadan bir ses çıkıyor hocam adam akıllı kimse de bilmiyor tam olarak ne yapması gerektiğini. Ssl dediler aldık. Mobil uyumlu hale getirin dediler getirdik. İçerikler %100 özgün olsun dediler yaptık. Siteyi bir şekilde Google uyumlu hale getirdik. Bunun yanında backlink almayın fazla işe yaramıyor diyorlar ona da tamam deyip özgün içerik girmeye devam ettik ve olabildiğince siteyi güncel tutmaya çalışıyoruz. Daha ne yapmalıyız ki. Google bir güncelleme yayınlıyor site hop uçtu ya spam ya gerileme ya da dalgalanmaya kapılıp gidiyor. Son güncellemeye kadar sitelerim çok çok iyiydi. Son güncelleme de sürekli index sorunu ve sayfa gerileme problemleri yaşıyorum. 1 ay oldu daha düzelmedi. Bu saatten sonra da düzeleceğini sanmıyorum. İnternet sektörününe tekrar gireyim dedim vallahi bin pişman oldum ya. Yani Google beni gerçekten pişman ettirdi diyebilirim..
Hocam en büyük hatanız her kafadan çıkan sese aldanmanız olmuş zaten. Bu backlink almayın yalanını kim ortaya attıysa yayılmasına iyi sebeb olmuş bunlar kuru hülafeler google'ın backlink algoritması devam ediyor yalnız burada seocuyum diye gecinenler dışarıya tantım yazısı ve backlink çalışması yaptımmı işin bittiğini zannediyor ben yaklaşık 20 yıldır bu sektördeyim. Google algortimasını an ve an takip ederim bir çok site batırdım ancak bunlar bana tecrube kazanmamı sağladı. Unutmamak lazım en iyi tecrube yaptığın hatalar neticesinde ortaya çıkan tecrubedir. Dış seo ve iç seo konusunda bi takım değişiklikler olduğu doğrudur. Bu işten gerçekten para kazanmak istiyorsan sağlam bir seo firması bulmanı öneririm benimle çalış demiyorum ancak seçtiğin kişi seni üste çıkarırım diyorsa ondan uzak dur o yalan söylüyordur. Artık anahtar kelime kasma olayı kesinlikle bitti bitti bitti...