Katara asker, aranan a dua gönderelim.
Bu muhabbet çok döndü... etrafımda ki insanlar tarafından ve herkes sessiz kaldı. Nasıl ki simdi herkes sessiz kalıyorsa yine bu şekilde kalmaya devam edecektir.
Tapatalk ile gönderildi
Katar 15 Temmuz ve sonrasında yaptığı desteği unutmamak gerekiyor. Bu dönemde en çok ihtiyacımız birlik beraberlik ve paraydı. Katar bu konuda desteğini esirgemedi.
Müslüman coğrafyadaki bir iç çatışmaya Türkiye sessiz kalması demek kendi sonunu hazırlaması demektir.
Arakan ise tamamen farklı bir durum. Neredeyse kapalı kutu. Birçok vahşet, dram, acı ve müslüman katliamı dünya basınından saklanmaya ve es geçilmeye çalışılıyor.
Basın mensuplarının kolay ulaşabildiği bir ülkede değil... Yardımlarda kolay bir şekilde ulaştırılmıyor.
Arakan müslümanlarının sesi soluğu kesildi. Türkiye elinden geleni yapıyor. Ama askeri bir hamle Arakan için yapılmasını beklemek Türkiye ile AB , BM , NATO arasında büyük bir krize neden olur.
Malum her işimize karışan bir AB var. Almayacam sizi demiyor. Türkiye'de bıraktım diyemiyor diyemezde Ekonomik sorunları beraberinde getirir. Kısaca fasıl gusül AB ilişkimiz 10 yıl daha sürecek. 10 yıl sonra Türkiye'nin ekonomik büyüme hedefleri istenen düzeye ulaşırsa AB'ye girmektense vazgeçeriz. Hatta ortada AB de kalmaz. AB'nin çöküntüsü yakın. 5 yıl önce AB gazeteleri Türkiye'den ancak görüşmeden görüşmeye bahsederlerken artık her seçim Zaman'ında, herhangi bir ulusal meselede Türkiye'den bahsetmek gereği duyuyorlar....
Ben ne anlatıyordum nere geldim neyse
Arakan müslümanları için şimdilik komşu ülkelere geçişlerini kolaylaştırmak yapılacak en iyi yardım olacaktır ki şuan Türkiye bunun mücadelesini veriyor.