Google ile ilk nasıl tanıştınız?
Google'la ilgili başımdan geçen bir hikayeyle nerden nereye demek geliyor içimden...
2007-2008 veya 2008-2009 sezonu (ilk sbs mağduruyum seneyi siz hesaplayın) daha ilköğretimdeyim proje ödevi alıyoruz. Bende ödev yapmayı sevmiyorum. "Eve gel çantayı bir köşeye salla doğru top oynamaya... Ertesi gün aynı çanta (tüm kitap ve defterler çantanın içinde) ile tekrar okula" Evet Biraz dağınıktım...
Ödev yapmayı sevmeyen bir öğrenci yazı yazmayı sever mi bilmem ben sevmiyordum. Ne yapıyım yani parmaklarım ağrıyordu.
En iyisi beden dersinden alıyım dedim. Tüm derslerimizi sınıf öğretmenimiz anlatıyor. Beden, Müzik, Resim, İş Eğitimi, sosyal ve fen ayrı bir öğretmen anlatıyor... Şöyle bir bakınca şanslıyız.
Zaten Müzik, Resim ve iş eğitiminde pek başarılı olduğumda söylenemez. Düşünün flüt çalarken do sesi flütten değil benden çıkardı. Resim dersinde yaptığım en iyi eser sınıftaki bir arkadaşın portresini çizmemiz gerekirken müslüm gürses'e benzeyen bir adamı çizmemdir. Hala unutamam o adamı aynı müslüm gürses di. İş eğitimi dersinde açıkçası anlatacak hiçbir eserim yok hep yarım kaldı. Kısaca sanatsal anlamda çok verimli bir ilköğretim eğitimi aldım. Karga sesimi buna borçluyum.
Beden eğitimi dersinden proje ödevini aldık. Beklentim okulun etrafında iki tur atarız, olmadı rahat hazır ol, o da olmadı ön arka takla tamamdır.
Yağmurdan kaçan doluya tutulur derler ya bende kaşındım artık TFF başkanı kimdir, necidir, tff 'nin görevleri, başkanın faaliyetleri gibi kapsamlı bir araştırma ödevi... Tabi evinde internetin varsa, bilgisayar olmayınca internet olması abes kaçıyor sevgili ev halkıma... Bende gta oynayan arkadaşları gördükçe hevesleniyorum. Sonuç almadık...
Bilmem varmıdır elinizde baki kurtuluş ilkokul ansiklopedisi nerden elime geçtiğini hatırlamadığım müthiş bir kaynağım vardı elimde. Birçok araştırma ödevini ondan yazdığım oldu. Ancak baki kurtuluş'un benim için kurtuluş kaynağı bu sefer derdime derman olmamıştı...
Ödev teslim zamanı geldi çattı...
Bulunduğumuz çevrede bir kütüphane bulduk koyulduk yola. Üye olduk. Seviniyoruz haliyle. Birde internet kafeye paramı verelim. ayıp ettiniz şimdi.
Bilgisayar kullanmayı bilirmişiz gibi geçtik karşısına bir kere arkadaştan görmüştüm. Fareyi kullanmak tam bir işkenceydi. Öyle böyle google'la o zaman tanıştık ve çok güzel bir ödev araştırmamda yardımcı olduk. Bulduğum nadir birkaç kaynağın tamamının çıktısını aldım.
Döndüm eve ertesi gün ödevi teslim edecem.
Bir çırpıda oturdum ne çıkardıysam çizgisiz A4 dosya kağıdına özenle yamuk bir şekilde yazdım.
Ertesi sabah okula gidiyorum. Çantaya attım. Kalanını da okulda yazıp bitireceğim. normalde 08:30'da okulda olan ben bu sefer 15 dk evvel 08:15'de okuldaydım. Öğretmen derse giresiye kadar 08:40 25 dk da kalanını yazıp bitirdim.
Tenefüste de çişten zaman kalırsa bir kere okuyup ne yazdığıma bakacam. Ne yazdığımdan haberim yok.
bulduğum tek kaynak... aynen şu şekilde bir kısım yer alıyordu...
Anadolunun bağrından kopup gelen bir zamanlar kuşum aydınla ismi anılan TFF başkanı Hasan Doğan... diye başlayan bir yazı ve sevgili makaleyi hazırlayan biziimle taaşşak geçen kardeşimiz hayal gücünü kullanarak kova kaleci yaşar 'dan yediğimiz 8 golden, magazin dünyasından hatta keloğlandan bahsetmeyi ihmal etmemiş. Sonunda bu ödevi teslim ettim.
Anladım ki her şey yalan, anladım ki boşa geçmiş zaman...