mercan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşım ağlama falan yok delikanlı gibi dürüstlük var.Hiç bir sanayici iş hayatına girerken vay efendim insanlara iş vereyim istihdam sağlayım diye girmez.Para kazanmak için girer.Asgari ücret konusuna gelince bizler siyasilerin seçim rüşveti olarak dağıttığı paraları ödemek zorunda değiliz.

Ben bu forum da gece gündüz her gece okuyun eğitiminize önem verin kendinizi işçi olmaya mahkum etmeyiniz derken.Bu ülke de bir siyasetçi bize eğitimsiz seçmen lazım diyordu.

Ben bu forumda adını kimsenin bilmediği sözde üniversiteden (ki nasıl üniversite ise taban puanı İzmir de ki sıradan bir liseden daha düşük) mezun olmak yerine çekirdekden usta olun işsiz kalmayın derken.Bu ülke de bir siyasetçi her il de üniversite açtık diyordu.

Yani anlayacağın herkes hak ettiği hayatı hak ettiği şekilde yönetilerek yaşıyor.

İşte 2019 seçimleri kapıda bakalım siyasi rüşvet olarak işçi maaşlarına ne kadar zam yapılacak ve bu yapılan zam ota boka gelen zamlarla kaç günde eriyecek.

Kimse kusara bakmasın bu ülkenin turizm sorununu çözmek adına verilen 10 günlük tatili daha fazla konuşup canımı sıkmayacağım.Konu sahibi yerden göğe kadar haklıdır.
Kimse istihdam için girmiyor doğru amaç para kazanmak ama kazanırken kazandırmakta önemli keser gibi hep bana hep bana olmaz herkes okuyamıyor ki maalesef ha asgari ücret yeterli mi değil kesinlikle değil işveren var işçisine değer verip global şirket olan işveren var aman ha işi kaybetmeyelim çalışın ulan ne tatili diyende var. Misal sanayide çalıştığım bi fabrika vardı hafta içi 45 saat çalışırsın cumartesi pazar tatil ama mesai yok ama adamlar öyle bi verim alıyorlardı ki herkes severek geliyordu niye biliyo musun işçi kafayı deşarj ediyodu cumartesi dinlense pazar ailesiyle maaş standard dolasıyla kişiler ek işte yapabiliyordu. Ama bi yer vardı herkes girmek için can atıyordu maaş 3000 tl zorunlu mesaiyle birlikte 16 saat çalışıyorsun bayramlar ve pazar günü tatil rapor alırsan bittin zaten çıkış sebebi. İşçi çıkartacaklarsa rapor alırsan bittin baba en baştasın. Dolasıyla bu firma 2015 te iflas etti. Yani yüksek rakam isteyen yok emin ol ha iki üç tane uyanık yok mu var. Sigara içmeye çıkartmayan yerler var bu insanlar nerde deşarj olacak adam zaten ay sonu ne *** yiyecem diye düşünüyor bide işveren çalış çalış çalış abi izin yok sana izin. Emin olun uygun çalışma ortamıyla ve sosyal aktivitelerle işçilerden verim alırsınız o cebinize indirdiğiniz cukkalar 5 katına çıkar.