Arkadaşlar merhaba
Burada SEO yapan arkadaşları kötülemek yada yaptıkları işi azımsamak gibi bir düşünce yada niyetim yok, ancak kendi gözlemlediğim bir olayı öğrenmek, fikir almak ve açıklığa kavuşturmak istiyorum.
Site ve sektörü söylemeyeyim, çok da önemli değil zaten. Düşük rekabetli daha çok el emeğine dayalı bir diyelim.
Benim 1,5 yıllık sitem ne kadar uğraşsam da daha ilk 500'e dahi istediğim kelimelerde giremedi. Sattığım bazı ürünler için ürün adı ile arayınca 2. 3. sayfalarda varım. Hatta belki arasam bazı ürünlerin aramasında 1. sayfada dahi çıkarım. Ancak 3 kelimeli rekabet düzeyi 26/100 olan kelimede sitem yok.
Bu kelimede çıkan ilk 30 siteyi araştırdım. Temel olarak sitelerin yüzde 90'inda siteler çok eski, backlink yok gibi, sosyal medya sayfaları rezalet, iç seo desen hazır paketlerden ne alablirsen o kadar en fazla. Bu sitelerin hepsinin 1 tane ortak özelliği var.
Tüm kategori yapılarını bu 3 ana kelime çevresinde düzenlemişler. Yani çıkılmak istenen kelime ne ise o kelimede kategori açmışlar.
Benim merak ettiğim bu iş bu kadar BASİT mi? Rekabetin yüksek olduğu sektörlerde farklı bir durum söz konusu olabilir ancak düşük rekabetli sektörlerde kategorileri yada konuları anahtar kelimeler ile düzenlemek yeterli mi?
Bu soruyu sormamın nedeni Google bu kadar akıllanıp, footerda anahtar kelimeleri önemsemez, meta tag ları umursamaz, ne bileyim envai çeşit bu tür basit durumları dikkate almaz hatta cezalandırırken, yöntem bu kadar basit olabilirmi?
Vardığım sonuç direk gözleme dayanmıyor olsa başka şeyler arayacağım ancak göz önünde olana da söyleyecek birşey, altenatif bir yol bulamıyorum.
Merak eden olur, inceleyip bana da sen gözden şunu kaçırmışssın diyecek olan olursa kelimeleri PM ile gönderirim.
Herkese iyi bayramlar.