Patron o konuda haklı üstad.Bende patronum bu ay bayramda yan gelip yatacak olan personelim den zararım ne kadar fikriniz var mı ? Bu forum da insanlar 5 liralık backlink için şikayet konusu açıyor.Ben ve ailem ne yapsın biz kimi kime şikayet edelim.Manisa Osb ve İzmir Osb de çalışan arkadaşlar bayram dönüşü işten çıkarmalar olursa hiç şaşırmayın.Yüreği olan çıkıp mertçe hesaplasın 100 kişilik bir firma yalnızca 10 günlük personel maaşından ne kadar zarar ediyor ? Çalıştırırsan %100 fazla mesai veriyorsun.Hiç değilse çalışma olmadığında yemek servis giderlerden gibi kurtuluyorsunuz.
Basit kara kalem hesap yapıyorum.Ortalama net 1500 lira ücret olsa 10 gün bir ayın 3/1 ne denk geliyor.1500:3=500 çarp 500 lira 100 işçinin 10 günlük tatilini 500*100=50.000 lira eder.
Yukarıda ki hesap daha kaba taslak buna sigorta aksayan üretim bandı geciken siparişler ve geciken siparişlerden dolayı firmaların keseceği cezaları katmıyorum.Sahi mutlu mu bayramlar.
Devletsen memuruna tatil ver arkadaş benim senin gibi darphanem yok tl basmıyorum.
klasik patron ağlaması yanında çalışanlara allah yardım etsin peki bu işçilerin üzerinden kazandığın paraları niye söylemiyorsun ? Cebe indirirken sorun yok cepten çıkınca vay efendim şöyle böyle zaten siz ve sizin gibi sanayiciler yüzünden bu tip şeyler oluyor. Asgari ücrete zam gelsin hemen işçi çıkartın binlerce lira kazanırken sorun yok haftada 45 saat çalıştıran yer varsayıyorum o 45 saat işçinin suyunu çıkarmadan bırakmıyorsunuz. Ben sanayi bölgelerinde çok çalıştım.