Merhabalar diyerek sözlerime başlamak istiyorum.
Ülke ekonomisin kötü oldugunu düsünmüyorum neden diye sorucak olan arkadaslar için hemen yazayım büyük bir küresel savaş varken bu kadar dış ülkelerin baskısı varken halen ayakta durabiliyoruz .( Bu benim sahsi görüsüm ve araştırmalarım sonucu söyledigim birşey.)
Tatiller fazla olarak dile getirilmiş dünya ülkeleri ile kıyaslayın ama sadece 1 dünya ülkeleri degil 2 ve 3 dünya ülkeler ilede kıyasayın zaten az veya cok oldugunu görmek mümkün olur.
Ülkede işsizciklik hat safada demişsiniz neye göre kime göre bu durum böyle acıklanan istatisliklere göre mi konusuyoruz yoksa kolaydan duyma bilgilermi bunlar.
Ben ülkede iscizlik con denelince cinnet gecerin bir insanım.
Bizim insanımz temel bir yerleri iş yapmaya gelmez kolay para kazanma derdindedir iş verirsin cogu zaman kabul etmez ,kabul etse 2 gün işi bırakır kaçar.
Bunları kendi toplumum ve yasantımda görüyorum benim işim yok abi iş bulamıyorum diyen arkadaslara sesleniyorum ne iş olursa yapıcaksanız size hemen iş bulayım
Mermer ocakları işci arıyor cayır cayır
Mermer fabrikaları işci arıyor
Tekstil fabrikaları işci arıyor.
Mobil sektörü keza aynı sekile yani iş agır yapamam edemem gibi bahaneler olmicak bu saydıgım iş gruplarında vasfınıza göre 2k ile 5k arası ücret alıyorsunuz + mesai ücretleride var bilerek asgari ücretli işleri yazmadım.
Bazı arkadaslar dicekki o kadar üniversite mezunu var hepsi boşta evet haklılar egitim sistemiz kötü yeterki kadar iyi degil ,bundan ötürü insanlar bilincsizce üniversite tercihi yapıp boş okullar okuyarak acıkta kalıyorlar veya rekabeti cok yüksek olan bölümleri secerek kpss den atanamıyorlar. ama bu onları haklı cıkarmıyor kendimden örnek vereyim inşaat müh. ama bir gün bile yapmadım yanlış bir bölüm sectim yapamıcagım bir bölümü okudum ama pes etmedim araştırdım kendime göre en uygun işi buldum suan o işi yapıyorum.
Ülke teknoloji olarak çok kötü buna katılıyorum ve bu düşüncede olan herkesi destekliyorum.Şuanki devlet büyüklerimiz ve bunlardan önceki büyüklerde dahil olmak üzeri hiç biri bilim teknoloji egitim gibi konularda yeteri kadar destek saglamamıs hatta kısmen köstek olmus durumdalar.Bunun yüzlerce örnegi var en basit örnek bizden dönen projeler baska x ülkelerde birinci seciliyor.
Egitim ,teknoloji bilim gibi konularda uzmanlaşmak yerine buralara yatırımlar yapmak yerine malesefki üzülerek söylüyorum sigaraya zam yapıyoruz insanlar bıraksın diye alkolu yasaklıyoruz insanlar içmesin diye ama unutulmalıkı yasak olan sey cezbediyor.
Not : Ben alkol kullanmıyorum,kullanan insana karsıda saygısızlık etmiyorum herkesin hür iradesi topluma ve cevresine rahatsızlık vermedigi sürece tüketebilir.
Sürcü lisan edip birilerini kırdıysa sözlerim affola.Hakkınızı helal edin