tatile çıkan insanların harcadıkları paralar da ekonomik hareketlilik sağlıyor sonuçta, deli gibi çalışıp parasını yastık altında tutanların ekonomiye katkıları 0 değilse de 0 a yakındır, asıl ekonomik sıkıntı para piyasada hareket etmediği zaman oluşur.

Zamanında yapılan "Alın verin, ekonomiye can verin" kampanyalarını düşünün, ya da terör sevicilerin "Ülkenin ekonomisini durdurmak için alışverişi durdurun" davetleri gelsin aklınıza.

Kabataslak düşününce tatil bölgeleri dışındaki küçük esnaf dışındakiler için tatil para kaybettirmedi, insanlar tatilde para harcadı KDV ödedi devlet kazandı, o parayı kazananlar Gelir Vergisi ödedi devlet kazandı, insanlar tatilde moral depoladı, çalışanlar kazandı, mutlu çalışanlara sahip olan işletmeler kazandı, daha az para harcayabilecek durumda olanlar, memleketlerine gitti, uzakta yaşayan anne-babasını yada akrabalarını ziyaret etti, hasret giderdi, moral depoladı, onların içinde en az para harcayanı bile gidiş-dönüş otobüs bileti aldı yine ekonomi kazandı.

Sektörel bakımdan tatile uygun olmayan işletmeler zaten bayramdaki 2 gün hariç diğer günler açık.

Bizde bir atasözü vardır:
"Yağmur yağsın da varsın kerpiççi ağlasın"

Bu yazacaklarımı kimse üzerine alınmasın, genel konuşuyorum kimseye laf sokmaya çalışmıyorum;

Mikro açıdan kaybedenler olmuştur mutlaka ama Makro olarak bakılınca bu tatil ülkeye zarar vermedi, kendi zararını ülke zararı olarak göstermeye çalışmak zarar verebilir, insanlar it gibi çalışsın tatil yapmasın düşüncesi zarar verebilir, hele hele insanlar para harcamasın bakış açısı terör örgütlerinin ekonomiyi durdurma çalışmalarına destek olmaktan başka bir şey olamaz,
Bunlar benim düşüncelerim katılanlar da olacaktır katılmayanlarda;
ama bu sefer kader katılanlara güldü

o zaman dans