900 TL kira ödüyorsanız üstüne 600 tl daha ekleyerek kredi taksidinizi ödeyebileceğiniz ucuz bir ev alın. İlerleyen yıllarda durumunuz rahatladıkça büyük ev almaya çalışırsınız. Birden 300-500 binlik evlere girmeyin derim.

Bende 2010 yılında 100 bin tl ye aldım evi 100 bin tl konut kredisi çewktim 15 yıl vade ile. faiz 0,99 du. 5 ay sonra faizler 0,76 ya kadar düştü banklacım aradı gittim yapılandırdım, 15 yıl vadeyi 10 yıla düşürdüm ve bu durumdan dolayı bankacım bana 58 bin tl kâr ettiğimi söyledi. Şuan aylık 1270 tl taksit ödüyorum ve 2,5-3 yıl kaldı konut kredisinin bitmesine. Evin değeri 400 bin tl şuan.

Bu tür işlere girerken biraz gözünüzü karartın.

Mesela ben ev alacağım zaman cebimde arabaya gaz koyacak param yoktu. Aylık 700-800 tl taksit öderim diye hesap yapıyordum ama hiçte öyle olmadı. Biraz fazla kaçtı bende kantarın topuzu haa zorlandım mı evet zorlandım ama sonuçta mal sahibi oluyorsun.

Ev alırken göz önünde bulundurmanız gereken kriterleri vardır, şehre yakınlığı, ulaşım, hastane, postane, pazar vs. satacağınız zaman müşteri bulma potansiyeli, hemen satabilirmiyim diye düşünün bunlar ince ama önemli detaylardır.

şunuda söylemeden geçemeyeceğim, 2010 yılında ev bulmadan önce bankayla görüştüm ne kadara kadar kredi veriyorsunuz diye 120 bin tl ye kadar kredi veriyoruz dedi. neyse evi buldum exper geldi baktı gitti bankaya gittim 90 bin kredi verdi dedim yahu bana 120 bin verebiliriz dedin şimdi 90 bin diyorsun. Neyse experi aradı yanımda 100 bin tl kredi verilecek şeklinde kredim onaylandı.

Eeeee daha bunun elektrik, su, tapu, güneş enerjisi vs. vs. bir dünya masrafı var bankacı 15 bintl de tüketici kredisini kitledimi bana haydi bakalım çık çıkabilirsen işin içinden. O zamanlar web sitelerimden çok iyi gelir geliyordu 500-1000 tl civarı aylık web sitelerimden kazanıyordum da fazla sarsılmadan 1-2 yılda kendimi toparladım.

Son sözüm sen kantarın topuzunu fazla kaçırmadan gözünü karart gir kardeşim Allah bir yerden yardımı gönderiyor.