bura normal bir ilçe 500m2 arsa alsan 30-50 arası bulursun 100m2 ev içinde ortalama bir ev için 70-100bin tl arası değişir bu tamamen senin isteklerine ve rahat etme durumuna göre şekillenir. ama tabi tapu için filanda masraf var. 150bin tl ye işine yarar bir müstakil ev yaptırabilirsin. arsa önemli burada onu iyi seçmelisin bence.
Bilgi için teşekkürler hocam, orası neresi acaba? Biraz göz gezdireyim..
Kocaeli kerpe kefken cebeci tarafları düşünürseniz yardımcı olurum, ormanın dibinde sessiz sakin güzel yerler var, ister hazır alın evi ister arsa alıp yapın.
Örnek vericek olursam, 500 600 mt arsayı burada 80 bin TL ye alır 3 katlı ev yapabilirsiniz giriş katı olur 2.ci kattan 3 e ortadan merdivenle cıkarsınız bununda kabası size 200 bin TL yi bulur, içerisini yapmak da size kalmış çok lüks olsun isterseniz bir o kadar daha harcarsınız.
Bu şekilde hazırda evim var, 600 bin TL verdiler insanlar sahil tarafından kaçıyor çünkü çok kalabalık olmaya başladı ailesiyle gelen pek rahat edemiyor.
Şuan Tekirdağ-Bolu-Aydın tarafları var listemde. Buralarda da ortalama bir arsa 75-80 bin lira civarlarında seyrediyor. Ben temelli olarak yaptıracağım evde yaşayacağım için; her türlü konforun olmasını istiyorum. İnternet-Elektrik-Su-Doğalgaz ya da teknolojik bir ısınma çözümü olsun bunun yanı sıra yol-E5'e yakın olsun, market ulaşımım pek fazla uzak olmasın yeterli. Kendim sağlıkçı da olduğum için hastane orta uzaklıkta olsa yeterli olur benim için.
Evde giriş katı ayrı 2. ve 3. kat birleşik olacak şekilde ayrı olacak şekilde olabilir. Ya da 2 kat içten olabilir. Evin içi için 200 bin lira harcayacağımı düşünmüyorum hocam, normal bir boya olsun güzel bir yerleşim olsun yeter. 20-40 arası evin içini yaparım diye düşünüyorum. Siz arsa için nereleri önerirsiniz. Kocaeli kerpe dediğiniz taraflar nasıl yaşam için güzel bir seçenek mi acaba?