Böyle bir mantık var mı ya

Hadi hepsini geçtim senin dediğin gibi bir nikahla olayı bitirelim. O senin masraf saymayın dediğin şeyleri nasıl alacak bu adam? Nasıl takacak eşine? Kuyumcudan rica mı edecek? Sabah alayım akşam geri getireyim mi diyecek? Balayı masraf yada değil ona ada gidiyor mu para? Gidiyor. Onuda sayacaksın. Daha saymadığın bir ton şeyde var. Kız istemeye çikolata, çicek almayacak mı? Alyans alınamadı mı? Tek taşı artık söylemiyorum bile. Aileler ile dışarda bir yemek de yenmesin. Davul zurna da çalınmasın. Daha evin eşyası var. Ev dediğin şey o kadar kapsamlı bir şey ki. Koltuk, kanepe, perde, halı, saç kurutma makinesi, elektrik süpürgesi, çaydanlık, sarımsak döveceği.
50bini olmayan arkadaşlar evlenmeye kalkmadan önca 2-3 defa düşünsün. Yoksa sizin gibi kuaföre 100 lira vermemek için düğününden önce adam dövüp karakolluk olur yada ağzı burnu kırılır hastanelik olur.
Bu konu altında son postumu atıyorum.
Altın almanın düğünle bi alakası yoktur, paran varsa yatırım yaparsın yoksa yapmazsın. Ben 2015 senesinde 2 adet alyansı 800 tl ye almıştım. Daha uygun fiyatlardada vardı ama beğeni meselesi değişir. Şuan ikiye katlanmıştır, belkide 2 buçuk üçe bilemiyorum.
Ev eşyasınında düğün masrafıyla alakası yoktur. Bekarda olsan evli de olsan ev eşyasına ihtiyacın olur.
Balayı masrafının da düğün masrafıyla alakası yoktur, paran varsa gidersin yoksa gitmezsin. Balayı ve altının yok diye belediye senin nikahını kıyamayız demiyor.
Benim kuaförle tartisma sebebim, anlaşmaya uymamasıdır. Evlilik sitresi sebebiyle biraz sinirle sert çıkmış olabilirim. Ama haksız taraf kuafordür. Kişi başı fiyat veriyorsun herşey dahil sonradan şunlar dahil değil bunlar değil ayağı yapıyorsun. İndirim talep etmedik, zorlamadık, hizmet almak için anlaşma yaptık fiyat aldık, sonradan pürüz çıkardı. Durum bundan ibret. Bahşiş olarak zaten 100 tl vermiştim zaten, 50 para üstünü 5 tl lik bozukluklar olarak geri vermişti bana gelin arabasını kesen çocuklara dağıtmak üzere...
Herkesin hayırlı işlerini rabbim kolaylaştırsın. Konu çok uzadı takibi bırakıyorum.