kuleli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kastettiğim "50bin harcarsan düğün düğündür" değil güzel dostum. Etrafımdaki düğünlerin ortalamasını aldığımda 50bin gibi bir rakamdan başlıyor diyorum. Etrafındaki arkadaşlarından evlenenler varsa bir sor istersen. Yada vaktin varsa otur bir hesap kitap yap.

Bu arada düğün sektöründen para kazandığım yok Gönül isterki bedava evlenilsin. Ama gerçekler var ve bunları gözardı edip hareket ederseniz üzülürsünüz.

Benim amacım burdaki arkadaşlar 10-15 bine düğün yaparım ben o zaman evleneyim işine girmemeleri. 50bini çıkarabilecek arkadaşlar bu işe kalkışsın ki başları sıkışmasın, keyifleri kaçmasın.
Evlenmek demek düğün yapmak demek değildir, doğru kişi bulunmuşsa ve ortada aşk varsa düğün olmasa da olur lakin gösteriş budalaları her zaman olmuştur olacaktır. 50 bin masraf yapamayacaksanız evlenmeye kalkmayın lafı çok yanlıştır.

Gelinlik : 1000 ile 2000 tl arası
Takım Elbise : 500 Tl
Nikah salonu belediye : 250 tl
Araç yoksa gelin arabası kirası : 250 tl
Gelin arabası süsü : 25 tl El becerim hiç yok diyenler 500 lira verip süsletebilir.
Davetiye : 100 adeti 25 tl
Nikah şekeri : 250 ila 500 arasında
Kuaför masrafı : 500 tl
Altın, yüzük ve takıları saymıyorum, çünkü onlar masraf değil yatırımdır.
Balayı için Otel 2.000 ila 3.000 arasında bunuda evlilik masrafı olarak görmemek lazım tatil harcaması neticede.