rkopuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
130 metre kare 2katlı + çatı katı olan bir ev yaptırdı bir arkadaşım anahtar teslim fiyatı 70 bin lira tutmuş.

General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aklımdaki fiyattan çok daha ucuza yaptırmış hocam
Nerede acaba yapılan ev?

theknightelf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
5-6 katlı öğrenci apartı ne kadara patlar acaba 50 metre kare
Kârlı sektör

AnkeeBut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunu webmasterlera değilde inşaat ustasına sormanız daha mantıklı olur kaba hesap yapalım 2 katlı bir ev dikmek yaklaşık 75.000-80.000 liraya patlar.
Uzayda yaşamıyoruz, etrafımızda bir ton insan var. Onların tecrübelerini duyan ya da daha önceden yaptırmış olanlarımız var değil mi? Böyle boş yazılar yazıp birbirimizi üzmesek ne kadar güzel olacak hocam.. Amaç yardımlaşmak ve bilgi ise bunu güzel bir şekilde yapalım ki ben konuyu "KONU DIŞI" kategorisine açmışım.. Bilgi için teşekkür ederim.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:06:45 -->-> Daha önceki mesaj 13:57:50 --

Sonuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bikere yapiyorum Saglam olsun lux olsun diyorsaniz m2 basina bin lira ayirmaniz gerekir(Pazarligim iyidir herseyi dip fiyatlardan yaptiririm diyorsaniz 750 liraya kadar da dusebilir). Yani 200 m2 bi ev icin 200 bin tl ayirabilirim diyorsaniz krallar gibi yasarsiniz.
Arsa fiyatlari konuma gore degisiklik gosterir. Sehire uzakligi, kot u , buyuklugu en onemli faktorler
Dediğim gibi arsa değil de evin ücretleri benim için daha önemli. Arsa bir şekilde ayarlanabilir.

kralmchalen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Gucluyazar;

Şuan ben köyde(Bolu/Mengen) müstakil ev yaptırıyorum. Ciddi anlamda maliyetli bir iş.

120 metrekare 1 kat + çatı katı olarak. 4+1, 2 tane kiler, 2 banyo, 3 balkon. Oda sayısı artırılabilirdi ama ben geniş olması için oda sayısını az tuttum. Kaba inşaatı malzeme dahil 70bin TL yaptırdım. Müteahhit verdim. İşin başında bile durmadım güzelce yaptılar.

Bu rakam 2016 fiyatı demire vs zam geldi diye biliyorum. Diğer türlü usta bul yaptır çok zor çok baş ağrıtıyorlar.

8bin TL pencereler
2bin TL güneş enerjisi

Şuana kadar toplam 80Bin TL para harcadık. + 5bin TL ev, elektrik, su izinler vs projeye verdim. Toplam 85bin TL

Arsa fiyatını katmıyorum. Biz 5 sene önce 450 metrekare yeri 16k ya aldık. Aynı yerde şuan 55-60 binden aşağı satan yok. Arsa fiyatı konuma göre düşeş denk getirmek lazım.

Bundan sonra elektrik, su, kalorifer ve ince işçilik kaldı. Onlarda kafadan en az 50k-70k tutar. Bizim tercihimize göre malzeme kalitesine göre ortalama toplam evin maliyeti 150bin TL maliyeti olacak tahminlerime göre.

Siz kendiniz için düşününce eğer bizim gibi kolon vs kullanmazsanız kaba temel + ytong veya yığma tuğla kullanıp ahşap çatı katı yaparsanız daha az maliyetiniz olabilir.

Boluya birkaç defa geldim, kartepe taraflarına. Çok beğendim o tarafları. Orada mı yaşıyorsunuz? Bende şuan şehir araştırması içerisindeyim. Huzurlu, doğaya pek yabancı olmayan ve insanı iyi olan bir şehir bulursam direk arsa araştırmalarına başlayacağım. Buna ek olarak bende iki katlı 100m2 bir ev yaptırmak istiyorum. Hiç de anlamam bu işlerden ama kolonlu-ytong-yığma tuğla farklarına bir bakayım. Sonuçta sağlam ve dayanıklı olması hepimiz için oldukça önemli.

Yaptırdığınız evin görünüşü nasıl peki, var mı fotoğraf vs. hocam ?

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ortalama 85.000 TL civarında hazırlarsınız. İç tadilatı çok iyi olsun derseniz 100.000 TL'yi gözden çıkarın. Tabii bunda kullanılacak malzemenin payı da var. İnşaatçı oğlu olarak söylüyorum bence prefabrik daha mantıklı.
Prefabrik konusunda endişelerim olduğu için betonarmeye yöneldim diyeyim hocam size.

CaLViN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1000m2 arsa alırsan yerine göre 50bin lira ile 500 bin lira arasında değişebilir fiyat.
İllerde fiyat yüksek olacaktır.İlçelere veya il ve ilçelere yakın köylere bakabilirsin.
Arsa fiyatı böyle değişken ama inşaat çok fazla farketmez.

Lüks olmayacak orta seviye olacak diyorsun o zaman m2 maliyetin 600lira civarında olur.
150m2 toplam alanı olan 2 katlı + çatılı bir evin maliyeti sana 100.000TL gibi çıkabilir.

İnşaat işinde sınır yok.Aynı evi 1 trilyona da yaptırabilirsin.
Aynen öyle haklısınız hocam ancak herkesin bütçesi farklı. Bu nedenle orta halli bir yuvam olsun az da huzurum olsun yetecek bana Dediğim gibi 100m2 çift katlı, dayanıklı bir ev yaptırmayı düşünmekteyiz. Şuan şehir/ilçe araştırması da yapıyorum.