@Gucluyazar;
Şuan ben köyde(Bolu/Mengen) müstakil ev yaptırıyorum. Ciddi anlamda maliyetli bir iş.
120 metrekare 1 kat + çatı katı olarak. 4+1, 2 tane kiler, 2 banyo, 3 balkon. Oda sayısı artırılabilirdi ama ben geniş olması için oda sayısını az tuttum. Kaba inşaatı malzeme dahil 70bin TL yaptırdım. Müteahhit verdim. İşin başında bile durmadım güzelce yaptılar.
Bu rakam 2016 fiyatı demire vs zam geldi diye biliyorum. Diğer türlü usta bul yaptır çok zor çok baş ağrıtıyorlar.
8bin TL pencereler
2bin TL güneş enerjisi
Şuana kadar toplam 80Bin TL para harcadık. + 5bin TL ev, elektrik, su izinler vs projeye verdim. Toplam 85bin TL
Arsa fiyatını katmıyorum. Biz 5 sene önce 450 metrekare yeri 16k ya aldık. Aynı yerde şuan 55-60 binden aşağı satan yok. Arsa fiyatı konuma göre düşeş denk getirmek lazım.
Bundan sonra elektrik, su, kalorifer ve ince işçilik kaldı. Onlarda kafadan en az 50k-70k tutar. Bizim tercihimize göre malzeme kalitesine göre ortalama toplam evin maliyeti 150bin TL maliyeti olacak tahminlerime göre.
Siz kendiniz için düşününce eğer bizim gibi kolon vs kullanmazsanız kaba temel + ytong veya yığma tuğla kullanıp ahşap çatı katı yaparsanız daha az maliyetiniz olabilir.