Bence önce aylık ne kadar kazanmayı hedeflediğinize karar vermeniz lazım. Sonra hedeflediğiniz rakama çıkabilmek için hangi mecrada ne kadar vakit ve para harcayabileceğinizi araştırıp netleştirmeniz gerekir. Bir tanesinde VAKİT daha önemliyken diğerinde PARA daha ön planda olabilir. Hedef kazancınıza bir tanesinde 1 ayda ulaşma şansınız olabilirken diğerine belki 1 senede yaklaşamazsınız bile. Ancak orta ve uzun vadede hangisinin daha kazançlı olacağını düşünmelisiniz.

Ben kendim eticaret tarafındayım. Adsense ile ilgili sizin gibi ilgimi çekerek bakıyorum. Adsense sanki diğer kişilere daha bağlı gibi geliyor bana. Tabi eticaret için sürekli giderler mevcut ve oldukça yüksek rakamlara çıkabiliyor. Adsense için içerik üretip kazanç sağlamak daha karlı da olabilir.

Adsense ile ilgili aklımda hep bir soru var burayı okuyan arkadaşlar belki cevaplayabilir. Adsenseden günde 2-3 lira kazanacak bir site kurmak ne kadar zordur. Botla vs ile hızlı bir şekilde yapılabilir mi? Eğer birkaç saat içinde kurulup hazırlanabilir bir sistem olursa, kurarsın böyle 100 tane çöp site günde 200-300 lira kazanırsın. Ama adsenseden günde 200-300 lira kazanacak tek bir site oluşturmak için çok ciddi bir emek ve muhtemelen çok ciddi bir para harcamak gerekebilir.

Daha farklı birçok kazanç sisteminide değerlendirmek düşünülebilir. Youtube dan yada affliate sistemlerden ciddi kazançlar elde edilebiliyor.