Hocam İstanbulda birkaç yazılım şirketi ile görüştüm yüzyüze ve dediğim şey şu. Alt yapım var ve kendimi geliştireceğimi düşünüyorum ancak yetersizim para derdim yok yeterki bu alanda ilerleyeyim genel olarak şirketler ise bana "Bizim bunun için pek vaktimiz yok en azından orta seviyenin üzerine çıkın o zmaan alırız" o yüzden kurslara yazılmayı düşündüm açıkçası
Öncelikle merhabalar kardeşim bende yaklaşık 2 2 buçuk yıldır özel sektörde maaşlı olarak çalışmaktayım. Sigortasız kesinlikle çalışma bu senin için vakit kaybıdır. Girdiğin işte kendini geliştirebileceğin (yani yeni şeyler öğrenebiliyor olmak) işlerde çalış. Kendine birşeyler katabileceğin işlerde yine askeri şartlarda çalışmayı göze al; deneyim, bilgi ve becerin arttığında hakettiğin maaşı alırsın. Bir iş görüşmesine gittiğinde çalışma saatleri alacağın maaş yapacağın işin kapsamını net bir şekilde sor öğren. Kurumsal ve personeline değer veren firmalar böyle sorulardan rahatsız olmazlar. Yazılım kurslarına hiç bulaşma, yazılım en iyi çalışılarak proje geliştirilerek öğreniliyor. Senior yazılımcısı olan bir yerde jouniour yazılımcı olarak çalışmak bence en iyi kurstan daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.