Kendi yorumumu eski bir forex'ci olarak paylaşayım bir kaç ay sonra okuruz. Bugün açıp teknik olarak baktım ve haftalık grafikte bir kaç yıl önce yine 50 lik MA ya değimiş, biraz geçip sonra yoluna devam etmiştir(yukarı). Bu haftalarda yaptığı hareketin neredeyse aynısı olmuş. Bu tahmin işlerinde %50 şansınız var ya çıkacak ya düşecek. Mevcut iki yol alım satım yapmayanlar için geçerlidir içeride parası olan için dalgalanmalar sonsuz seçenekli yollar oluşturur neyse bu konuya girmeyelim tartışmaya açık bir konu gelelim asıl meselemize.
yıllardır dolar tl 50'lik hareketli ortalama ya değer ve yukarıya doğru yoluna devam eder bu teknik analiz olarak bugünkü olan durum geçmişte de yaşandığına bakılarak yine sekip zirve yoluna devam eder diye tahmin yürütebilirsiniz fakat ben bugün teknik analizden çok temel analiz ile hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum zira trump seçimi beklentiler amerika lehineyken 103 ü gören bir dolar index inden sonra şu an 92 lerde ve trump yönetimi kesinlikle amerikanın imaj... çok yorum yapıyorum dayanamıyorum.
neyse daha fazla bıdı bıdı yapmaya gerek yok; özet geçiyorum teknik olarak 50 lik hareketli ortalamaya çarpıp yukarı gider haftalık görünümde bollinger bandının tabanına değmiş durumda teknik analiz her nekadar yukarı başlangıcı gösterse de temel analizden kaynaklı düşüşün devam edeceğini ve 5-6 hafta içinde belki 7-8 olur dolar 3.20 leri görür diye tahminde bulunuyorum 2 ay sonra yine bu post'a döner okuruz bakalım ne olacak...