Projelerimden aylık 5.000 $ gelecek bana zaten, elimdeki hazır para ilk başta yerleşme (ev kirası-araç alımı) gibi ihtiyaçlar için kullanılacak. Aylık gelen parayla yaşamımı sürdürürüm orada. Dolayısı ile param tamamen erimeyecek.
Umarim istediginiz ve hayal ettiginiz gibi olur.
Siz burayi türkiye saniyorsaniz yaniliyorsunuz.
Gecerli bir oturum müsadeniz olmadan size degil ev kiralamak, faturali telefon hatti bile acmazlar. Araba alirim diye de düsünmeyin, araba icin de oturum önemli. Arabayi alirsiniz ama plaka takamaz, otoyola cikamaz, kullanamazsiniz. Yatirim olarak araba almaniza engel yok.
sizin gibi parasini vermeye hazir onlarca kisi ki üstelik oturumlari veya vatandasliklari da cabasi, kiralik evler icin aylarca bekliyor.
ne yapabilirsiniz?
vizeniz oldugu sürece turist olarak otelde kalirsiniz, araba kiralarsiniz.
projelerinden gelecek aylik 5bin dolar da ultra lux veya lux bir hayat bile yasatmaz size. bir de otelde kal, arabayi kirala derken harcayacaklarini düsününce durum kolay degil.
internette 350 euro ya bir ay geciniyorum gibi komik videolar izleyip hayat ucuz sanmayin, o kisilerin tüm masraflarini (kira, elektrik, su, internet, isinma, saglik sigortasi vs.) devlet üstlenip kendilerine yiyecek icecek icin o parayi veriyor, bizimkiler de issizlikle, devleti sömürmekle gurur duyar gibi videosunu cekip yayinliyor.
Avrupada ayda 5bin euro kazanmak havali birsey degil, siradan.
zira ortalama bir iscinin brüt maasi bu civarda ayrica zaten düsündügünüz gibi olur da burada yasal olarak yasamaya baslarsaniz ortalama o 5bin in 2 bin civarinda bi kismini devlet vergi olarak alir.
calismayacagim icin banka hesabina ihtiyacim yok demissiniz. yanlis anlamayin bunu ama sizin ögreneceginiz cok sey olacak. siz calismiyorsunuz, banka hesabiniz yok, evin kirasini, elektrik, su giderlerini, ödemelerinizi elden mi yapmayi planliyorsunuz? kim sizden elden para alir?
bakin tekrar ediyorum "parayi ver de nasil verirsen ver" gibi bir mantik yok burada veya "para herseyi cözer" diye düsünüyorsaniz büyük hata yapiyorsunuz.
gündelik alisverisiniz disinda paranizi bankaya yatirip oradan havale etmek zorundasiniz. alisverislerde bile 150 Eurodan fazla tutan ödemeler banka hesabinan yapilmali diyor yasa. Bazi isletmeler uymasa da genel isleyis bu.
Bunun amaci da parayi izlemek, siz nereden kazandiniz, nereye harcadiniz bunu belirlemek ve vergi dairesinin isini kolaylastirmak.
bu söylediklerim sizin moralinizi bozmak icin söylenmedi.
sizin planladiginizi ben 15 yildir yasiyorum dolayisiyla iyi niyetle söylüyorum.
uzmanlik alaninizda bir firmaya basvurup ise girerek gelebilirsiniz veya aile birlesimi (evlilik) yolu ile gelebilirsiniz bu yöntemlerde akinti arkanizdan iter, siz birkac kulac atarak suyun üzerinde kalirsiniz.
bahsettiginiz planda akintiya karsi yüzüyor olacaksiniz, suyun üstünde kalmayi basarsaniz da az /cok hayal kirikligi ile dolu olacaktir.
daha iyi seyler yazmak isterdim, yazik ki durum bu.