Park yasağı levhası yoksa, oraya park etmen yasak değildir. Fakat yol ortasında durmuşsan, o sıkıntı olabilir.
Arkadan çarpan %100 kusurludur diyenlere bakma

Öyle bir durum söz konusu değil. Kusur oranları yüzdelik dilime göre değil, Asli-Tali olarak belirlenir. 2918 sayılı K.T.K.'da, asli kusurlar 84. maddede belirtilmiştir.
Eğer orası şehir içi ise ki öyle olduğunu düşünüyorum, kavşağa 5 metre mesafeden daha az bir mesafe varsa, sana 60/1-d maddesinden tali kusur verilir. Eğer 5 metre mesafeden daha fazla varsa, bu sefer en sağa yanaşmadığın için 58. madde devreye girebilir. Diğer araca 84/d asli kusuru, yani 56/1-c maddesinden kusur verilir.
Burada iş experlerde bitiyor. İki ihtimal söz konusu. Yüzdelik orana vuracak olursak ilk ihtimal, sana %25, diğer araca %75 kusur vermek olur. Diğer bir ihtimal ise, %100 diğer araca kusur vermektir. Yol düz, ışıklandırma mevcut ve şehir içi bir yol anladığım kadarıyla.
Hocam bir soruda ben sorayim izin verirsen

kavşakdada ben bir kaza yapmıştım, ben ehliyetsizlikden tali kusurlu karşı tarafta 2 adet dur işaretine uymadığından asli kusurlu çıkmıştı.
Fakat ben o anki şokla hicbir yerim carpmadi dedim. Karsi tarafdan surucu koluna darbe almis yolcusuda kafayi cama vurmus fakat şişlik filanda yok yani(özel hastane) dolayisiyla bana şuça sürüklenen olarak dava açıldı. Sizce sonuç ne olur. Dava sonucuna gore tazminat açmayi dusunuyorum yoksa bende acip davalari birlestirmelimiyim ? ( karşi taraf davaci gozukuyor sirf o yaralandi diye sözde)