jet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Beverly Hills'le kıyaslamamak lazım.Ona bakarsak, meksika, brezilya da tehlikelidir, ama elit kesimlerde devamlı devriye atan polisler falan derken çok güvenli.Ben bu davranış biçimine şok oldum.Telefonu alıyor, elinde, adam gelmiş yanına, telefonunu istiyor, pardon verecektim dersin, ne bileyim atıp kaçarsın.. yada nasıl yaparlarsa işte.. Hayır bu benim telefonum ne demek? bu sadece bir örnekti, bunun gibi çok fazla şey duydum.
Bir zamanlar gidip görmek istediğim bir ülkeydi, vazgeçtim.
Zenciler belki ülkede daha aşırılık gösteriyorlardır, oradakileri görmedik, videolardan izliyoruz ama Amerika dışındaki zenciler çok samimi, sıcak insanlar aslında.Agresiflikleri hemen hemen Türklerle eşdeğer.Bence bir yerde yaşıyorsan güvende olduğun hissini duyman önemli.Kazakistanda yaşayıp akşam 8 den sonra sokağa çıkamayan insanlar tanıyorum.Yada Kazakistan'ın başka bir şehrinden misafir gelen çocuğa sorduğumda, "Ben:sizin oradakilerde mi aşırı faşist?, O:Hayır, 3 yıldır ben Almata'da yaşıyorum, sadece 5 sefer dayak yedim" diyebiliyor, söylerken SADECE diyor Aşırı ırkçılık var özellikle de Türklere karşı.Gel gör ki diğer ülkelerde karşılaştığım kazaklar da şeker gibi insanlar Belki zencilerde bu şekildedir, amerikadan çıkanlar mecburen daha iyi davranıyorlardır.
Birçok ülke gezdim, en son Ukrayna'da karar kıldım.Rusya pek iyi değildir ama Rusya'dan ayrılan, RUSLARIN YAŞADIĞI eski sovyet ülkeleri yaşamak için güzeldir.Ukrayna, Polonya, Litvanya, Letonya, Beyaz Rusya, Moldova gibi..
Her insan öyledir dünyadaki her insan kendi memleketinde olduğu rahatlığı başka bir ülkede sergileyemez tecrübeyle sabittir