delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu arada render hakkında yorum yazmamışım. Ram ve ekran kartına dikkat et bir de ssd sağlam olsun ucuz olacak diye sandisk alma. Git samsung (evo serisi iyi sanırım asusta vardı bende) al canavar gibi.
yidemir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
iMac, Macbook Pro'ya göre çok daha güçlü bir makine. Ağır grafik işlemleri yapacaksanız pişman olmamak için iMac tercih etmelisiniz.
tasarimhizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim hantal macbook pronun ramleri 2 katına çıkardım, dvd söküp ssd taktım(hdd ile ssd yerlerini değiştirdim) , bilgisayar canavar oldu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1.5 yıl hdd ile kullandığım lenovo laptopa ssd takınca aradaki farkı baya baya hisettim zaten, hdd geride kaldı artık

İşte benim cahilliğim bu noktada başlıyor. Yani macOS tecrübem olmadığı için bana gerekli olan donanımları kestiremiyorum. Win tabanlı bir pc de 16gb ram 4gb ekran kartılı olandan 8gb ram 2gb ekran kartlı mac çok daha iyi performans verebiliyor. Bundan dolayı kestiremiyorum, win de ihtiyacın ne olduğunu kestiriyorum ama mac alırken " özellikle ağır renderlar, ağır grafik projeleri" için minimum sistem gereksinimim ne olmalı?

İkinci sorum netleştirmek adına; Aynı özelliklere sahip bir macbook ile bir imac aynı performansı mı verir yoksa özellikler aynı olsa da imac daha mı iyi performans verir?