Öncelikle bölümün hayırlı olsun hocam

Bende bu yıl mekatronik mühendisliği kazandım ve bir bilgisayar arayışına girdim. Uzun aramalarım sonucu tasarım olarak apple çakması güzel bir bilgisayar buldum. Xiaomi mi air notebook 13.3" , i5 6200u işlemcisi var. Photoshop bir sorun çıkarır mı U serisi bir işlemcide bilgim yok. Bakmanızı öneririm
Teşekkür ederim

Size de hayırlı olsun. Dediğiniz bilgisayarı inceledim. Teşekkürler : )
Ben de bir front end developer olarak stabil çalıştığından ve tam bir kullanıcı dostu olmasından ötürü yakın zamanda mac'e geçiyorum,3 ay test edebilme imkanım oldu macintosh rahatlığına alışınca windowsu aramıyorsunuz kod yazmanında zevki başka bi başka oluyor.mac artık yazılımcılar için ideal olacak şekilde üretilmeye başladı vbu yüzden bir çok developerın (.net developerları saymıyorum) artık mac kullandığını gözlemedim.mac ortamında .net uygulamaları çalışıyor mu bilmiyorum ama çalışmıyorsa bile bir şekilde port edilebilir.ruby,php gibi açık kaynak dilleri zaten dilediğince her platformda özgürce kullanabiliyorsun bunun dışında tüm front end uygulamalarıyla uyumlu eğer front end olacağım diyorsanız kesinlikle mac.ayrıca mac değilse bile linux tercih edebilirsiniz bir yazılımcı olarak terminale alışmalısınız kaldı ki photoshop alternatifi bir çok uygulama mevcut gimp gibi
edit: photoshop'u linux ortamında da çalıştırabiliyorsunuz.
Şuan bilgisayarıma elementary os kurdum. Birazcık burada takılacağım. Daha sonra gelişmelere göre karar verebilirim belki.
Macbook Pro al, okulda çok fazla sıkıntı yaşamazsın. Netbeans, Eclipse, Visual Studio, Android Studio ve bütün jetbrains programlarının Mac desteği var. Photoshop, office vs crackleri çok kolay bulunan programlar. Bilgisayar mühendisliği mezunuyum. 4 yıl boyunca sadece 1 derste hocanın ağ akışını dinlerken kullandığı programın Mac sürümünü bulamadım. Onuda Wine üzerinde sıkıntısız çalıştırdım.
Mobil programlama düşünüyorum diyorsan Windows senin için bir seçenek değil. Native geliştirme olmadan iOS'dan çok fazla verim alamazsın. JS ile yazdığın uygulamalar seni bi yere kadar götürür.
Tasarımcı veya front-end developer olacağım diyorsan yine Mac sana büyük kolaylık sağlar. Özellikle front-end tarafında çıkan yeni teknolojilerin osx üzerinde kurulumu ve kullanımı inan daha kolay.
https://calismamasam.com/kategori/front-end-developer
Yukarıdaki linki incelersen sektörde önemli işler yapmış çoğu developerın Mac'i neden tercih ettiğini anlayabilirsin. En basitinden windows alırsan
Sketch gibi bi güzellikten mahrum kalacaksın

veya iPhone uygulama geliştirmek için hackintosh vs binbir türlü takla atacaksın. İlerde Mac'e geçerim diyorsan; bu senin için sadece vakit kaybı olur.
Macbook Pro da çok pahalı geliyor. Vallahi şuan kafam iyice allak bullak oldu be

Size de bir pm atıyorum.