Merhabalar,

Bu sabah kapıma bir adam geldi, aramızda geçen konuşmayı aktarıyorum.

Adam: "İsraili boykot ediyoruz, yerli bir parfüm firması bir kampanya düzenledi tüm sokaklara ücretsiz dağıtıyoruz. Bu sokağa da 1000 tane veriyorlarmış. İsrailin parfümlerini boykot ediyoruz, komple yerli ( bu sıra da parfümün arkasını gösteriyor, %100 yerli falan yazıyor da yersen.. ) Parfümü istediğiniz gibi deneyin, sonrasında eczanelerde satılacak oradan alabilirsiniz."

(Bu sıra da parfümü elime verdi, direkt.)

Ben: "Teşekkür ederim. ( Elbette ki çöpe atacaktım )"

Adam: "Aynı zaman da firma kampanya düzenliyor, ev falan vermiyor ancak bir telefon, ( bir kaç şey daha saydı bu sıra da çantadan telefonu çıkarttı, paketinde bir telefon ) veriyor. Parfümü açtığınız zaman içerisinde ki kağıtta yazan hediyeyi vereceğim size."

(Buraya dikkat edin)

Adam: "Tanıyorsunuzdur, En alt katınızdan S... bey telefon kazandı."(İsim doğru, öyle birisi var)

Adam: "Ancak şöyle bir şey var, biz yevmiye üzerine çalışıyoruz. Bu sebeple paketi açarsanız ve telefon çıkarsa içerisinden bize 60 TL vermeniz gerekiyor."

(Elbette ki ben kabul etmiyorum, adam bu sıra da parfümü elimden alıyor, gidiyor.)

Nedir bu olay ? Bunların belediyeden izni var mı ? Yeni bir taktik mi anlamadım gitti. Yaşlı birisi olsa 60 TL yi verirdi. Adam o derece inandırıcı konuşuyor.