Macbook Pro al, okulda çok fazla sıkıntı yaşamazsın. Netbeans, Eclipse, Visual Studio, Android Studio ve bütün jetbrains programlarının Mac desteği var. Photoshop, office vs crackleri çok kolay bulunan programlar. Bilgisayar mühendisliği mezunuyum. 4 yıl boyunca sadece 1 derste hocanın ağ akışını dinlerken kullandığı programın Mac sürümünü bulamadım. Onuda Wine üzerinde sıkıntısız çalıştırdım.
Mobil programlama düşünüyorum diyorsan Windows senin için bir seçenek değil. Native geliştirme olmadan iOS'dan çok fazla verim alamazsın. JS ile yazdığın uygulamalar seni bi yere kadar götürür.
Tasarımcı veya front-end developer olacağım diyorsan yine Mac sana büyük kolaylık sağlar. Özellikle front-end tarafında çıkan yeni teknolojilerin osx üzerinde kurulumu ve kullanımı inan daha kolay.
https://calismamasam.com/kategori/front-end-developer
Yukarıdaki linki incelersen sektörde önemli işler yapmış çoğu developerın Mac'i neden tercih ettiğini anlayabilirsin. En basitinden windows alırsan
Sketch gibi bi güzellikten mahrum kalacaksın

veya iPhone uygulama geliştirmek için hackintosh vs binbir türlü takla atacaksın. İlerde Mac'e geçerim diyorsan; bu senin için sadece vakit kaybı olur.