Bence Macbook alın hocam, air alabilirim demişsiniz air alın sonuçta air kötü bir cihaz değil hemde taşınma açısından rahat bir cihazdır. Kitap gibidir ağırlık deseniz zaten yok. Bunun haricinde performanstan şüphe etmeyin, alacağınız cihaz sizi yıllarca götürür bir laptop alsanız kaç yıl götürür orası muamma.
1,5 yıldan fazla oldu ben mac kullanalı işte windows'ta şu var mac'te niye bu yok dediğim olmamıştır. Çoğu kişi kullanmadan yorum yapıyor ama siz genel olarak kullanıcı yorumlarına bakıp alabilirsiniz.
PM atıyorum hocam
tamamen mac tavsiye ederim. sanırım hayatımda en iyi verdiğin kararlardandı
Teşekkürler
Linux Mint kullanıyorum, ancak işletim sistemi ile bir alakası yok olayın. Ubuntu'da da Photoshop kullandım. PSD to HTML/CSS için işimi görüyor, yine resim editlemeleri de yapabiliyorum ama hiç üst düzey bi işlem için denemedim.
Seçeceğin dağıtım ve donanıma göre Linux'da son derece stabil olabilir. 8 ay'ı geçti elimdeki cihazı kullanmaya başlayalı ve 3 dağıtım kurdum sadece, hiçbir kasma yaşamadım veya herhangi bir sebepten ötürü ısınma görmedim. Kaldıki benim cihazım 2000 TL'ye aldım.
4K'ya SSD'diskli ve 8GB üstü Ram'e sahip bir laptop bulabilirsin. Hatta benim ekran kartım AMD, büyük ihtimal NVIDIA GTX cihaz bulabilirsin.
http://www.hepsiburada.com/asus-n552...-HBV000001FZ6Z
SSD'ye işletim sistemi kurarsın, HDD kısmı hard disk görevi görür.
Biraz denemek lazım. Sonradan karar vereceğim. Teşekkür ederim.