F.Gungor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
50bin hibe elinize nakit olarak verilmiyor. Kuruluş masrafları, makina, techizat, kira, elaman maaşları vs. şeklinde 2 yıl boyunca 50bin TL ye kadar sizi karşılıyor.
Mesela kiranın %60'ını karşılıyor.

100bin lira da yine aynı şekilde proje bazlı olarak alabiliyorsunuz. 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz olarak.

İş yapıyorsan destek var. Eskisi gibi al kardeş sana 150bin bizi dolandır demiyorlar yani.
Bence de öyle olmalı hocam malum her yerde olduğu gibi bizde de tokatçı olan çok hele ki devlet olduğu zaman malum soyar millet.

İlk 2 yıl ödeme yapılmıyor mu? Onu biliyordum faturaları götürüyorsun faturana göre veriyor parayı ve firmalarda kosgeb denilince faturayı hani ödemeyi ona göre kesip veriyorlar diye duydum.Proje bazlı yani bir dükkan kurmak istiyorum bir yerden bayilik olarak İngilizce olarak ''Franchising'' tabir ediliyor bayilik yani kurumsal bir yerlerden.Bulunduğum yer bir ilçe ama büyük bir ilçe 600 bin nüfusu var ve gelir seviyeside orta yani ne bitik ne zengin ama çarşısı çok güzeldir yani uygun bir yerde dükkan açarsan ve ticaretten alıyorsan batırmak büyük bir yetenek ister ki şükür Kayseri'liyiz

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:37:44 -->-> Daha önceki mesaj 01:36:11 --

mcsoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kosgebin hibe dediği şöyle. sen şartlari karşılayan şekilde paranı harca ben peyder pey sana ödeyim.
şartlar nedir bilirsiniz kursa gittiyseniz. satın alırken banka hesabına ödeme yapılacak kredi için sıfır veya mmo dan 5yaşından düşüktür belgesi alınmış makine olacak vs.
kdv hariç yarısını öder. ama ilk sen harcıyacaksın. seçimden önce yok gençlerimize işkursunlar diye 50bin hibe 100bin kredi vereceğiz demişlerdi. sanki havadan para vereceklermiş algısı yaratıldı.
kredide şöyle. kosgeb banka olmadığı için kredi vermiyor diye biliyorum. yine normal bankadan kredi alacaksın. yeni firmaya hiç bir banka kredi vermez teminat göstermedikçe. esnaf kefalet kuruluşları var buraya üye olup yüzde kaçına teminat sağlıyacaklarını vs sorabilirsin.
Hocam hibe işinde zaten gözüm yok devlet bir insanın canına okumadıkça bedava para vermez 50 şartı şurtu vardır açıkcası benim derdim faiz ödemeden (hem dinen hem madden) kredi almak.