kosgebin hibe dediği şöyle. sen şartlari karşılayan şekilde paranı harca ben peyder pey sana ödeyim.
şartlar nedir bilirsiniz kursa gittiyseniz. satın alırken banka hesabına ödeme yapılacak kredi için sıfır veya mmo dan 5yaşından düşüktür belgesi alınmış makine olacak vs.
kdv hariç yarısını öder. ama ilk sen harcıyacaksın. seçimden önce yok gençlerimize işkursunlar diye 50bin hibe 100bin kredi vereceğiz demişlerdi. sanki havadan para vereceklermiş algısı yaratıldı.
kredide şöyle. kosgeb banka olmadığı için kredi vermiyor diye biliyorum. yine normal bankadan kredi alacaksın. yeni firmaya hiç bir banka kredi vermez teminat göstermedikçe. esnaf kefalet kuruluşları var buraya üye olup yüzde kaçına teminat sağlıyacaklarını vs sorabilirsin.