Merhaba arkadaşlar;

Yaklaşık 2 hafta önce aracımı isparka park ettim. Bilet kesen görevli "aracınızın geçmişe ait borcu var" diyerek benden 39 TL para kesti. Borcu sorguladım ve 2013 yılından kalma. Araç bana ait değildi o yılda.
Ardından aracın yanından ayrıldığım sırada başka bir şahısa "aracınızın geçmişe ait borcu var 39 TL" dediğini duydum. Arkamı döndüğümde adam aracına binmiş gidiyordu. Durdurup hangi döneme ait borcu olduğunu sormak için uğraştım fakat görmedi ve gitti.

Aynı miktar ücret biraz kıllandırdı beni. Muhtemelen tüm araçlara geçmişe ait borç eklediler diye düşünüyorum.

2-3 gün önce E-devletten "Vodafone abonelik, borç, alacak sorgulama" bölümünden sorgulama yaptım. Bir de ne göreyim, 38 TL'lik borç 2010 yılından kalmış ve 111 TL olmuş. Yasal takipte görünüyor.

Yerim yurdum belli, 2010'dan beri birkaç kez yeni abonelikler yaptığım bir şirket, bana ulaşamamış ve yasal takibe almışlar borcu. Daha önceden sorgulamak hiç aklıma gelmemişti. İyi ki sorgulamışım çünkü bugün son günü olduğunu öğrenip ödeme yaptım. Vodafone müşteri hizmetleri, ödediğim faturanın hangi döneme ait borç olduğunu göremiyor.

Faturalarımı günü gününe ödeyen bir kişiyim. Vodafone olayında da geçmişe yönelik borçlandırıldığımı düşünüyorum. Asla ispat edemeyeceğiniz yıllara ait fatura vb. borç çıkıyor mu sizin de karşınıza ? Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz ? Nasıl kanıtlanır bu yıllara ait borçların tarafıma ait olmadığı ?

Özellikle İSPARK'ta bu durumla karşılaşan çok kişi olduğunu düşünüyorum.