DioJeN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar sektöre girmek istiyorum bana zamanında yapmış şuandada yapmış olan arkadaşların yorumlarını iyi, kötü olucak şekilde bekliyorum.
Satışlarım sadece web hosting olucak.
Hosting firma nasıl açılır, yapılmasını gerekenleri liste halinde sıralarsanız çok sevinirim.
Bu işi yapacaksanız geçmişten gelen tecrübelerime dayanarak yardımcı olması için yazayım.

** firma kurmayacaksanız
illaki bir çok firma olsada resmi firma olmayan merdiven altı kendisini firma gibi gösterenlerde satış yapıyorlar bunu tek bir makina ile aynı diskte yedekler ile aylık ortalama 350 liralık bir maliyetle yapabilirsiniz r10dan müşteri bulamasanızda facebooktan bulabilirsiniz ancak sonu gelmez ve kısa sürede patlarsınız insanlar magdur olur.

** firma olarak yapacağım tek işim bu olacak diyorsanız.

*** yatırım yapacak durumda değilim ama aylık yürütebilirim seçeneği

- 1 adet E3 serisi makina kiralarsınız iki adet 240 GB SSD disk ile birlikte (ortalama 180-350 TL arasında sunucu kiralayacağınız yere göre değişir)
- Cpanel (herkes bunu bilir kullanır mantıgından dolayı ortalama 90 TL)
- Litespeed (uyumlu, stabil ve hızlı çalışması için 2 core işlemci iş görecektir ortalam 150 TL )
- Cloudlinux (şart kullanıcılar birbirinden etkilenmemeli ortalama 60 TL civarında sanırım)
- Whmcs (müşteri yönetimi ve hosting hesaplarının açılıp kapanması destek sistemi vs için ortalama 75 TL civarında )
- Yedekleri ayrı bir yerde tutmak lazım ( aynı verimerkezine bir adet 2 Tb diskli core 2 Duo makina iş görür 70-80 TL ye barındırırlar yada 100 TL gibi bir rakama sata diski makina verirler )

bu ciddi bir firma için bana göre olmazsa olmazlar ortalama 600-1000 arası gideriniz olur satış için reklam bütçesi vs size bağlı ama reklamsız olmaz

*** yatırım yapabilirim derseniz
100 bin lirayı gözden çıkatacaksınız

- E5 - E7 serisi üzerinden 6-8 disk bulunan bir makinayı 30-75 bin TL arasına maal edersiniz profosyonel birisinden hat kiralama, kurulum ve lisanslama konusunda destek alırsınız (netinternet , ufuk gedik, onur ekren, bende olabilirim ) firmanızı kurup işe başlarsınız.

Gelelim işin yapılabilirliğine bir çok kişi sistem yönetimi vs desede bunlar bi yere kadar dışarıdan çözülebilecek durumlar (hizmet aldığınız kişiler destek vericektir) önemli olan destek ve satış ;
destek -> sabırlı olmalısınız , müşterileride genel itibari ile sorun çıkan php hataları, veritabanı sorunları, yada müşterinin fantezileri gibi konularda iyi olmanız lazım, telefonla ulaşılabilir ve geceleri destek verebiliyor olmanız lazım

satış -> hedef kitleniz işi bilenler olacaksa neden sizi tercih edecekleri sorusuna cevap bulup onların sizi bulmasını sağlayabilirsiniz, diğer kitle içinde reklam, sosyal medya gibi araçları kullanabilirsiniz.

Satış için sanalpos, anında aktivasyon önemli bir husus.

Daha detaylı bilgi isterseniz yemek ısmarlarsanız bişeyler daha anlatabilirim .