insanlara tecrübelerinizi aktarmanız gayet normal bir davranış fakat yazdığınız şeylerin kesin olmadığını belirtmenizde fayda var.
googleyi ilahlaştırmaya gerek yok.
arama motorları algoritmaları webmasterların mantığı çözmemesi üzerinedir, algoritma çözülürse arama motorları sonuçlarda sıkıntılar yaşarlar. yazdıkları çizdikleri her şey, güncellemeler tamamen saçmalık benim için.
link building olayı kim ne derse desin 10 sene önce de etkiliydi, 10 sene sonra da etkili olacak.
şöyle düşünüyorum,
bir dükkan açtınız. farklı dükkan sahipleri sizi önerdiklerinde, insanlar sizin hakkınızda konuştuklarında siz de popüler olursunuz. dükkanınız şehirin neresinde olursa olsun insanlar merak ederler. popülerleşirsiniz.
yani yeni açtığım siteye içerik girmeyeyim, günde bu kadar içerik gireyim, link basmak için bekleyeyim olayları yalan tamamen. insanların sizin hakkında konuşmalarını engelleyemezsiniz. ne kadar erken konuşmaya başlarlarsa o kadar erken ziyaret ederler.
televizyona reklam veren bir firmayı düşünün, milyonlarca insana web sitesini reklamlarda gösteriyorlar. o insanlar konu ile alakalı sosyal medyada paylaşımlar yapıyor, kendi sitelerinde içerikler giriyor, bazıları o siteye link veriyor. ne olacak bu durumda? reklam veren firmanın sitesi spam mı yiyecek?
yıllardır insanların şunu yapma bunu yapma dediği her şeyi yaparak başarılı oluyorum, google'ın bana özel bir ilgisi yok herhalde
evet, olay elbette ki sadece link değil. bir çok etken var fakat link bana göre, benim tecrübelerime göre en önemlisi. iyi ya da kötü diye ayırmıyorum, benim için ne kadar fazla dış ve organik bağlantı, o kadar iyi sonuç. hitiniz olursa, yükselmeniz kolay olur.
@iyi; nin dediği adwords olayını ben de tecrübe edindim, katılıyorum. faydasını gördüm fazlasıyla. tecrübeniz yoksa rezil olabilirsiniz, ama tecrübe edindikten sonra ve herşeyin doğal olduğuna yapay zekayı inandırtıktan sonra sorun yaşamaz, vezir olursunuz.
@yelkenci; sizin üzüldüm dediğiniz konu için de tecrübelerim bu şekilde.
arama motorlarının yapay zekalarına doğal olduğuna inandırdığınız her şey siteniz için faydalıdır. mesajımı okuyan arkadaşlara benim yazdıklarım veya yukarıdaki arkadaşların yazdıkları kesin doğrudur veya yanlıştır diyemem. her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. sizin için en doğru yöntem, kendi denediğiniz ve tecrübe ettiğiniz yöntemdir.
kısıtlı bir zamanda yorumladım. anlam bozukluğu ve/veya yazım hataları var ise bildirin, bu konular hakkında sürekli yorum yapabilirim. insanların tecrübelerini duymak beni sevindiriyor, bilinçlendiriyor.
"Bende bir yumurta var, sende bir yumurta var. Eğer sen bana bir yumurta verirsen, ben sana bir yumurta verirsem; yine sende bir yumurta, bende bir yumurta olur. Şayet sende bir bilgi var, bende bir bilgi varsa; ben sana bir bilgi verirsem, sen bana bir bilgi verirsen sende iki bilgi, bende de iki bilgi olur."