Bu güne kadar elimizden SSL kurulu olup ve olmayan yüzlerce site geçti. Hatta bazı sitelere SSL kurulumlarını dahi biz yaptık.
Google tarafından belirlenen sıralamalarda SSL'nin bir kriter olduğu geçtiğimiz yıllarda açıklanmıştı. Resmi ingilizce makale linkini buraya iletiyorum. Detaylara ulaşabilirsiniz.
https://security.googleblog.com/2014...-signal_6.html
Konu içerisinde sıklıkla gözüme çarptığı için açıklama gereği duydum. 30k hit alan bir siteye ssl kuruldu hit yok oldu tarzında ibareler SSL'nin yanlış veya hatalı kurulmasından kaynaklıdır. Link yapısını bozarsanız hit kaybı yaşanması muhtemeldir. Kişisel hatalardan ötürü SSL suçlamak pek adaletli olmayacaktır.
Kişisel tavsiyemiz uzun vadeli bir yatırım olarak yıllık 30-40 tl gibi SSL ücreti verilebilir. Sadece SSL geçiş sonrası 2-3 hafta içerisinde yükseliş beklememek gerekiyor.
Saygılarımızla
Hocam yanlış anlama ama yine hatalı konuşuyorsun ve sürekli seni alıntılamak zorunda kalıyorum. Ssl kullanımı yeni domaine geçmek ile eş değerdir, tüm kurulumlar doğru olsa bile , sıralama kaybı, tam spam yeme şansı, arka sayfalara düşme şansı yüksektir. Tüm backlinkler yeniden taranacak değerlendirlecek, tüm sayfalar yeniden taranacak vs. Kısacası %100 hatasız kurulumda bile sorun yaşanma şansı yüksek.