Bu sorunun cevabına farklı bir yönden bakayım cevap vereyim. Bugün bir program öğrenmek o kadar zor değil, yani öğrenmekten veya alışmaktan yana bir korkun varsa hiç korkma çünkü Apple zaten eğitimleri ücretsiz veriyor. Olaya Macbook yada laptop yerine işletim sistemi tarafından bakmanı öneriyorum.
Ben küçük yaştan bu yana Windows kullanıyorum, artık Windows'u avucumun içi gibi biliyorum. Sadece ben değil bu forumdaki herkes az çok anlıyordur bu işletim sisteminden. Macbook ise biraz daha profesyonel işidir. Windows için hazırlanan ekonomik bir bilgisayarda Mac çalıştırman pek fazla mümkün olmuyor ama Macbook'ta çok iyi bir Windows performansı alıyorsun. Bunu ben kullandığım için değil, araştırdığım için söylüyorum. Youtube'da da birçok Youtuber bu konuda aynı fikirde ki hepsinin montaj, oyun gibi şeylerle para kazandığını düşününce yorumları dikkate alınmalı.
Ben olsam Macbook alırdım çünkü gerçekten çok hızlı. Apple telefonlar gibi düşün. Bugün İphone 4 kullanan çok insan var ama aynı yıl çıkan Android telefonlar artık kullanılamıyor. Paran varsa güzel bir Macbook al, eğer ekonomik arıyorsan internetten bir Windows bul. Dışarıdan alma.