6-7 aylık Xiaomi kullanıcısıyım. Bataryaları Li-Po olduğundan diğer markalara göre 1 derece daha fazla ısınıyor, doğrudur. Ancak yalnızca 1 derece. Bir elinize Xiaomi, diğer elinize üst segment başka bir marka aldığınızda Xiaomi'nin "çok daha sıcak" olduğunu hissedebilirsiniz. Ancak bu, arka kapağının ısıyı geçirgen malzemeden yapılıyor olmasından kaynaklı. Diğer telefonlarda dikkat ederseniz, ekran kısmı telefonun arkasından daha fazla ısınmakta. Zira arka kapakta ısıyı geçirmeyen madde kullanılıyor, çok fazla ısınıldığı düşünülmesin diye.
Lityum polimer piller 1 derece daha fazla ısınır, patlama riski de lityum ion pillere göre milyonda bir daha fazladır fakat artıları bu olumsuzluklarının üzerini örtmekte. Örneğin lityum ion pili olan bir iphone kullanıcısıysanız ve günde 1 saat kadar oyun oynuyorsanız, bir de oyun oynarken telefonu şarja takıyorsanız vay halinize. 6 ayda telefonunuzu şarjı bitmeden kapanmaya başlaması nedeniyle teknik servise götüreceksiniz demektir. Oysa lityum polimer pillerde böyle bir sorun görülmez. 2 sene sonra dahi telefon şarjdayken dilediğinizi yapabilirsiniz. Bu nedenle lityum iyon pillere sahip telefonların şarj kabloları kısa (şarjdayken telefonu kullanamayın diye), lityum polimer pillere sahip telefonların kablolarıysa uzundur.
Turk Telekom ve Vodafone kullanıcısıyım, ikisinde de band sorunu yaşamadım. Yabancı forumlarda yazan band sorunları Hindistan gibi çeşitli ülkelerde kullanılan çok sayıda bandlardan bazılarının desteklenmemesi kaynaklı. Xiaomi telefonların Türkiye'de desteklemediği band yok.
Mi 5 128Gb versiyonunu kullanıyorum, başta da belirttiğim gibi telefon 6-7 aydır elimde, bugüne kadar ne bir donma sorunu, ne bir kapanma sorunu, ne bir internet ne de bir performans sorunu yaşamadım. Telefonumda 20 GB uygulama mevcut. Birçok uygulama aynı anda açıkken kullanıyorum, sorun yaşanmıyor.
Telefonun resmi romu olan MIUI'in 9. versiyonu birkaç gün içerisinde MI5'lere de sunulacak, birçok kullanışlı özellik ve kamera geliştirmeleri geliyor. Heyecanla beklemekteyim hatta konunuzu görünce MIUI 9 geldi sandım
Internette karşılaştırma siteleri var. Buralardan herhangi bir telefonla karşılaştırabilirsiniz.
Isınmayla ilgili bir testi de buradan inceleyebilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=q186CNcPdiI
Ayrıca Xiaomi kullanıcılarının birçoğu benim gibi bu markanın fanı oluveriyor. Hayatında hiçbir markayı savunmamış adamlar Xiaomi konusunda radikal bir savunucu haline geliyor. Böyle bir şey Xiaomi haricinde yalnızca Apple'da var. Eminim Samsung veya LG fanı olan kimse gören olmamıştır. Bu da telefon hakkında her şeyi anlatıyor olmalı.