Merhabalar, bu tarz bir sistem kurduktan sonra;
* Kullanım alışkanlığınıza göre sisteme Linux veya Windows kuruyorsunuz. (Windows önerimdir, daha yaygın kullanımı bilinir.)
* Daha sonra ETH Mining için havuz (pool) sitelerinden birine kayıt olup (kayıt olunmayanlarda mevcut) bilgisayarınıza bir yazılım indiriyorsunuz. (ETH için; Claymore's Dual GPU Miner)
* Yazılımı indirdikten sonra içerisinde dosyada değişiklik sağlayarak oraya kendi ETH cüzdan adresinizi ve worker(örneğin birden fazla rig sisteminiz vardır rig1 rig2 diye isimlendirebilirsiniz) ismi belirterek kazıma başlıyorsunuz.
* Bu yazılımdaki değişiklikte hangi pool sistemini kullanacaksanız onun sitesinden onun bilgilerini giriyorsunuz.
* Kazım yaptıkça tutar birikiyor, sonra kazım sitenizden sizin cüzdanınıza girip 0.05 ETH'de otomatik öde gibi ayarlar verebiliyorsunuz. (bu ayar sitelere göre değişebilir)
Bu hususta önerebileceğim havuzlar; dwarfpool.com ve ethermine.org, tabi başka sitelerde mevcut.
Tabi yukarıda yazmadım bir ETH cüzdana sahip olmak gerekiyor. Ben Jaxx kullanıyorum mobil uygulaması da mevcut.
Sisteminizi kurduktan sonra dilerseniz ücretsiz dwarfpool pool'dan mining için yardımcı olurum.
Paylaşımınız için teşekkür ediyorum, başlangıç için 5000 TL bütçe ile bir sistem planlamaktayım. Peki sistem hakkında kâr zarar planı ne durumda bu konu hakkında bilgi verebilme şansınız var mıdır ?