Abi bu iş artık bitti. 2009-2010 zamanı tamam çok kısa sürede verim alınıyordu (1 ay içerisinde hedef kelime ilk 3'e rahat giriyordu) ama o zamanlar en basitinden adwords bile bu kadar yaygın değildi. Şu an çoğu sektörel kelimede 4 tane adwords + 3 veya 4 civarı harita (alışverişte de değişen bişey yok, harita yerine alışveriş menüsü geliyor) çıkıyor. Yani sen kelimede 1.sırada bile olsan ziyaretçinin gözünde ilk 5'te bile yoksun. Kaldı ki sen burada arkadaşlara 6 ay içinde 3-5.sayfada yer bulursun demişsin.
Bence zaman kaybından başka birşey olmaz. En azından benim için tabi. Yoksa X kelimesinde ilk sayfaya getirdim vs şeklinde en fazla egonuzu okşayabilirsiniz. Size para kazandırmaz.
İddaa ediyorum bundan bir 5 sene sonra da ilk sayfada olmanın bile önemi kalmayacak. 1.sırada değilseniz ya da harita veyahut ürünlerde listelenmiyorsanız başka bir iş arayın. Zamanınıza yazık olur yoksa.
aslında yazdıklarını okuyunca evet kurumsal siteler için haklı olabilirsin ama içerik siteleri için SEO bitmez bence diğer bir konuda adWords hilesi de botu da var 2 gün sonra bi bakarsın adWords sağlam bot çıkar oda patlar zaman neyi getirir pek bilinmez.