şehire ve çalıştığın mekana göre değişir iyi bir otel yada restoranda çalışırsın 4-5bin alırsın bir semtte normal orta halli bir pide salonunda çalışırsın 2500-3000 e çalışırsın ama minimum günlük 80-100 arası değişir. bizim burada döner ustaları günlük 80tl den aşşağı çalışmıyor valla
Döner işi biraz daha zor bence.. Zira gün boyu dönerin başında durman gerekiyor, sürekli kontrol edeceksin, keseceksin vs.. Ama mesela lahmacunda artık elektrikli fırınlar revaçta; hamuru aç, harcı koy gerisini fırın halletsin
Sen bu ustayı dışardan getireceksen ustaya kalacak oda vereceksin yada usta için ev kiralayıp parasını sen ödeyeceksin.Yani bu usta sana en 4000 - 4500 lira ya patlar.Daha ssk falan filan gibi giderler var.
Lahmacun ustalarının maaşlarını çok zannedenler bir de AFYON KAYMAĞI ustalarının maaşlarını araştırsınlar.
Dükkanın bulunduğu yer araba ile merkeze 10 dk, otobüs ile en fazla 30 dk uzaklıkta.. En fazla günlük yol masrafını karşılarım
Zaman ayırıp yorum yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Benim için yeni bir iş deneyimi olacak. Aslında ustamız hazır. Eski çalıştığı yerden maaşını alamadığı için işi bırakmış. Fakat bu sektöre yabancı olduğum için ilk aşamada ne kadar maaş teklif etmem gerektiğini bilemedim.
Yorumlarda iyimser olarak günlük 80 TL gözüme çarptı. Gelen cevapların birçoğu sanırım merkezi ve işlek mekanlarda çalışan ustaların maaşını yazmış. Köyde bulunan bir dükkan için sanki bu rakamlar biraz yüksek
Ama bakalım nasip, yorumlara göre az çok bir maaş bütçesi aklımda şekillenmeye başladı.