vBDesTabe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hizlibilet.com biz satın aldık. İş sadece kaliteli domain ve yazılım ile bitmiyor. İşin içine girmeden herşey basit geliyor olabilir ama işin içine girildiği zaman hesaba katılmamış bir çok problem ortaya çıkıyor. 2-3 ay içinde proje hazır olacak. 3 aydır otobüs bileti ile ilgili deneme bir web sitesi açtık. Yaklaşık 15k adwords verdik sektörü anlamak için.

Özetle şunu söylemek istiyorum.

Otobüs biletinde dönüşümün en az olduğu kelime '' otobüs bileti '' kelimesidir. Şaşılacak durum ama maliyet ve dönüşüme bakınca 500 tl reklam ile 20 bilet bile satamıyorsun.
Bu tür kelimelere reklam verenlerin amacı marka olmaktan ve unutulmamaktan başka birşey değildir. Dönüşüm ve kazanç daha düşük aranma hacimli nokta atışı kelimelerdedir.

Başka bir örnek vereyim. THY - PEGASUS - kamil koç - pamukkale, süha vss firma isimlerine adwords reklam veremezsiniz. XML servis sahibi bu tür reklam verdiğinizde sizin sistemi direk kapatır. Dönüşümün en yüksek olduğu kelimeler ise ne yazıkki yasaklanan kelimelerdir.

Örnek ido xml'i alsanız bile ido budo reklamı veremiyorsunuz. Özel izin almanız gerekmektedir.

Yani samimiyetimle şunu belirtmek isterim. Bu sektörde yer edinmek için markalaşacaksınız. Çok akıllı hamleler yapacaksınız. İşin başında duracaksınız. Adwords ve seo işlerini ısmarlama yapmayacaksınız. Domainin önemi tabiki vardır. En Az 1 Milyon'u gözden çıkarmayan kişiler bu sektöre girmesin zaten. 2 Yıl boyunca kazandığınıda siteye aktaracak kişiler sektöre girsin. bilet.net domaini kanaatime göre seo dışında çok büyük bir artısı olmayacaktır. 1 Milyon projeye ayıran bir firma bir domaine 50-100 k arası verebilir.

Lafı çok uzatmak istemiyorum. Sektöre girecek kişiler bilsin ki thy veya pegasus veya otobüs firmalarına reklam veremedikten sonra adwords ile kazanamazsınız. Yapacağınız markalaşmak için sıra dışı etkinlikler ve kampanyalar oluşturmak. Kimsenin yapmadığı düşünmediği yeni reklam teknikleri bulmak. ve seo'da firma isimlerinde üst sıralarda olmaktır.

Bunları yapmadan düşünmeden sektöre giren kim olursa olsun işin ilk ayında projeyi kapatır.

Bu sektörün içinde biri olarak samimi düşüncülerimi dile getirmek istedim. Değinmediğim pek çok noktalar var. Ama anlatıkllarım size yol gösterici olacaktır. Otobüste ipektr servis sağlayıcı olduğu için tekel durumdadır. Bakmayın obilet.com çok yatırım yapıyor ama elinde marmara firmaları dışında firma yok. ipektr ( biletall ) sattığı biletten %10 komisyon alıyor. Size kalan %5 bile değil. Uçak biletinde yüksek kazanç var orada ise rekabet daha fazladır.
yerinde ve doğru tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim
koşullar gün geçtikçe değişiyor ve gelişiyor
bunlar da muhakkak en güncel günümüz koşulları
hayırlısı olsun başarılar dilerim.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:56:13 -->-> Daha önceki mesaj 16:40:59 --

2006 yılında ticket724.com domainim ile kendim verileri çekip sonuçları listeliyordum
o zamanlar sadece bulucak.com vardı piyasada

bulucak ve benim dışımda piyasada başka mukayese sitesi yoktu (yabancılardan skyscanner var mı yok mu hatırlamıyordum)

havayolu firmaları düzenli periyotlar ile kendi kod ve link yapılarını değiştiriyorlardı benim de sürekli olarak veri çektiğim alt yapımı değiştirmeye zorluyorlardı

senelerce kullanıcı geldi ve sistem hizmet verdi akabinde 2010-2011 gibi kapattım sistemi

şu an için baktığımda ise rekabet had safhada tabi
gerek görsel medyada sürekli primetime da dönen reklamlar
gerekse daha bilinçli tüketiciler

o zaman için arama motoru olarak farklı bir yaklaşımla yaklaşmıştım
şimdi de 10 sene öncesinin yaklaşımı ile yaklaşmam tabi doğru olmaz
ya devretmem gerekiyor domaini ya da
hakkını verecek şekilde farklı bir proje gerçekleştirmem gerekiyor

acele etmeden global düşünüp doğru bir karar verip o kararı hedef alıp ilerlemem gerekiyor
sonrasında ise mutlaka başarı gelecektir.