Merhaba.
Yazılımda hem başarılı olamayıp hemde yazılımdan para kazanamayan biri olarak ben yaptığım yanlışları size söyleyeyim siz o hataları yapmayarak yazılımda başarı ve gelir elde edebilin.
Yazılım,programlamayı da diğer iş kollarında da olduğu gibi hızlı bir şekilde tecrübe sahibi olmak istiyorsanız ilk odak noktanız para olmamalı. Hobi olarak ne kadar benimserseniz, ne kadar yazılımı severseniz o kadar iyi öğrenirsiniz.
İş olması için profesyonel olarak öğrenmek istiyorum daha ne işte istiyoruz işte diyorsanızda şunu söylemem gerekir ki en az 1 - 1,5 yıl para getiri kavramını düşünmeden kullanılan popüler dil/teknolojiler üzerinde çalışmanız gerekir.
Hobi meselesine gelecek olursak bunu söylememin nedeni şundandır. Hobi olarak yazılım/program üretmeyi, hobi olarak kitap okumak gibi düşünün. Severek keyifle sırf hayal dünyası için, mutlu olmak için kitap okumak vardır bir de bu kitapları okursam para kazanacağım veya okulda sınavdan geçer not alayım düşüncesi vardır.
Ben yazılımla hobi olarak uğraşıyordum, çok keyif alıyordum yazarken fakat daha yolun çok başlangıcındaydım. Sonra bir takım problemlerle yazılımdan para kazanmalıyım vizyonunu yükledim kendine o gün bugündür (yaklaşık 2-3 yıldır vaktim tamamiyle boş olmasına rağmen 10 gün yazılımla ya uğraşmışımdır ya da uğraşmamışımdır - O da yine para kazanmak için şunu yapayım şöyle bir iş isteniyormuş yapmaya çalışayım gibi düşüncelerle)